Andersen videre i Paris

Ruud ble skadd og forlot banen i French Open i dag, men Jan Frode Andersen reddet de norske fargene etter en tøff og lang kamp mot franskmannen Nicolas Thomann i kveld.

I rundt 30 grader, slet Jan Frode Andersen seg til seier i sin debutkamp i French Open i dag. Han slo den franske hjemmefavoritten etter fem sett med settsifrene 6-7 (6), 6-0, 7-6 (5), 2-6, 4-6. Det ble tilsammen spilt 50 game. Kampen, som varte i tre timer og førti minutter, tok hardt på kreftene til begge spillere.

-Jeg ga mitt ytterste og fikk hodepine etter kampen. Det var 30 grader på banen, og jeg svettet enormt, sier Andersen til Dagbladet.

-Jeg føler jeg spilte godt i debutkampen, selv om jeg ble nullet i ett sett.

Verdenstjerne


I neste runde venter en annen franskmann, nemlig Sebastien Grosjean. Han er internasjonal superstjerne og tennismillionær. _Han løper mye, spiller hardt, og er god på returen. Det blir en tøff match, men jeg tror likevel jeg kan slå ham, sier Andersen. Jan Frode Andersen har ikke spilt mot den fem år yngre franskmannen før, som forøvrig feirer sin 23-års dag i dag.

Klatrer

Jan Frode Andersen sikret seg ytterligere sju Champions Race-poeng med sin seier i dag, og med de tre han har fra kvalifiseringen, har han nå ti tilsammen. Det sikrer han en plass blant de 140 beste i verden. I tillegg er Jan Frode Andersen sikret minst 135 000 kroner i premiepenger for sin innsats på den røde grusen i Paris i dag.

Han sier til Dagbladet.no at han føler seg pigg i kroppen, og at han unngikk noen kramper selv om kampen var lang og utmattende.

_Med litt massasje i morgen, blir jeg fin igjen til kampen, som trolig spilles på torsdag, sier Andersen.