Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andersen videre i US Open

Jan Frode Andersen spiller i kveld 2. runde i kvalifiseringen til US Open.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen kom seg gjennom 1. runde ved å vinne over tsjekkeren Michal Tabara med settsifrene 6-4, 5-7, 1-6. Sistesettet var over på under en halvtime. Jan Frode Andersen imponerte med tilsammen 18 serveess, noe som er ganske uvanlig for ham å være. Motstanderen gjorde også mange dobbeltfeil, noe som er lettkjøpte poeng for Andersen.

Fransk motstand

I kveldens 2. runde møter Andersen franskmannen Florent Serra. Franskmannen er nesten 10 år yngre enn nordmannen og svært bra. Han er ranket omtrent likt med Andersen på verdensrankingen og har imponert med blant annet en semifinale i en Challenger-turnering i Sveits i sommer.

En annen fordel franskmannen har er at han rakk å spille tre turneringer på hardt underlag, noe som også er spillerunderlaget i US Open. Andersen har bare spilt på grus før turneringen i New York.

Kjemper om millioner

Den som vinner kampen får spille kvalfinale i US Open. Vinneren av den finalekampen får delta i Grand Slam-turneringen med millioner i premiepotten. Bare deltagelse i 1. runde gir rundt 120 000 kroner i premieutbetaling.

Jan Frode Andersen har deltatt i en Grand Slam-turnering en gang tidligere i karrieren. Det var i French Open, der nordmannen kom til 2. runde.