Andersens millionkrav mot Aftenposten startet i retten i dag

Krever 3,7 millioner.

SAKSØKER: Morgan Andersen (t.v.) og advokat Rune Gaustad i Oslo tingrett tirsdag. Andersen krever erstatning fra Aftenposten etter påståtte ærekrenkelser. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SAKSØKER: Morgan Andersen (t.v.) og advokat Rune Gaustad i Oslo tingrett tirsdag. Andersen krever erstatning fra Aftenposten etter påståtte ærekrenkelser. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen mener Aftenposten-saken fra 2011 har vært til stor belastning for ham.

Rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag. Andersen har gått til sak på bakgrunn av en artikkel, som sto på trykk i Aftenposten 14. desember 2011.

Der ble det hevdet at Andersen sto bak en omstridt avtale klubben skal ha inngått, noe han har tilbakevist. Andersen var sykmeldt på tidspunktet avtalen ble inngått.

- Aftenposten skriver at Morgan Andersen inngikk en avtale som minnet veldig om Piiroja-avtalene. Han inngikk aldri en slik avtale. Det må motparten dokumentere. Tross provokasjoner fra vår side i forsøk på å få slik dokumentasjon, har vi ikke mottatt det, sa Andersens advokat, Rune Gaustad, i retten, ifølge Fredriksstad Blad.

- Helvete løs Aftenpostens sak ble felt i PFU. Nå krever Andersen totalt over 3,7 millioner kroner i erstatning og oppreisning fra avisen for påståtte ærekrenkelser. Han mener saken har vært til stor belastning for ham personlig, og at den skal ha bidratt til at han har fått tapte inntekter som en følge i ettertid.

- Jeg kjente en håpløshet. Når en ser sitt navn settes i sammenheng med en avtale man ikke har vært i nærheten av å inngå, når de (Aftenposten) kan klistre hva som helst på deg, opplevde jeg og min familie en håpløshet. «Nå er helvete løs», tenkte jeg, sa han i vitneboksen, ifølge E24.

«Saksøker har ved opprettelse av et treningssenter, sammen med medinvestorer, måtte tåle å betale en vesentlig høyere pris for innredning, utstyr og finansiering enn konkurrenter, som følge av sin deltakelse i prosjektet», heter det i sluttinnlegget fra Gaustad, som er sendt retten i forkant av saken.

Uenige om formulering Også en formulering i artikkelen, om at Andersens tid som leder av NISO endte i lagmannsretten, ble bestridt av Andersens advokat.

- Det var snarere tvert imot. Han fikk en annen jobb, men han fikk også en hederspris i 2003 for sitt arbeid i NISO, sa Gaustad.

 - Navnet hans står på fakturaen uansett. Han kan kun kreve erstatning for en forskjell han kan dokumentere at denne konkrete artikkelen har forårsaket ham. Samtidig er det et faktum at faktarammen der NISO-tiden hans blir nevnt, kunne vært fremstilt på en utrolig mye styggere måte, svarte Aftenpostens advokat, Stine Helén Pettersen, ifølge Fredriksstad Blad.

 Det er satt av tre dager til saken i tingretten. Flere personer med tilknytning til Fredrikstad FK er innkalt som vitner i saken.
(NTB)