KNEPENT TAP: Jørn Andersens Nord-Korea tapte 1-0 mot Sør-Korea i finalerunden i østasiamesterskapet. Foto: Kyodo / REUTERS
KNEPENT TAP: Jørn Andersens Nord-Korea tapte 1-0 mot Sør-Korea i finalerunden i østasiamesterskapet. Foto: Kyodo / REUTERSVis mer

Nord-Korea tapte 1-0 mot Sør-Korea

Andersens Nord-Korea tapte mot Sør-Korea

Nord-Korea gikk på sitt andre ettmålstap i østasiamesterskapet i fotball tirsdag. Sør-Korea vant 0–1 etter selvmål.

Landslagssjef Jørn Andersen lyktes i å føre Nord-Korea ubeseiret gjennom den innledende runden og inn i finalerunden i Tokyo. Der har det derimot gått tråere.

Nordkoreanerne åpnet med å tape 0–1 mot Japan på en scoring på overtid. Og i tirsdagens kamp mot rivalen i sør ble Ri Yong-chols selvmål etter 63 minutter avgjørende. Et innlegg fra Kim Min-woo traff den uheldige forsvarsspilleren før ballen gikk i mål.

- De første 30 minuttene synes jeg spillerne var litt nervøse. De var ikke like fri som mot Japan. Vi var uheldige som tapte mot Japan, men jeg er mindre fornøyd i dag. Jeg vet ikke helt grunnen til at vi ikke spilte bedre, sa den tidligere norske landslagsspissen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ampert

Den politiske spenningen mellom de to landene er blitt kraftigere etter Nord-Koreas missiltester og prøvesprengning det siste året. Temperaturen var også høy på banen, der det florerte med harde taklinger og amper stemning.

- Det var en spesiell kamp for oss, spesielt for spillerne og landet, sa Andersen.

Tirsdagens kamp var det 17. møtet mellom Nord-Koreas og Sør-Koreas herrelandslag i fotball. Nord-Korea har bare vunnet én av disse kampene, mens åtte har endt uavgjort og åtte med sørkoreansk seier.

Uten tittelsjanse

Tapet gjør at nordkoreanerne ikke har sjanse til å vinne mesterskapet. Laget må slå Kina i siste kamp for å ta tredjeplassen, samme plassering som i forrige utgave av mesterskapet (2015).

Japan slo Kina 2–1 tirsdag ettermiddag og topper gruppa. Dermed venter en finale mellom japanerne og tittelforsvarer Sør-Korea i siste kamp.

NTB