Anderson, Robinho og Ronaldinho klare for Beijing

Brasil satser alt på gull.

Ronaldinho er ikke i formen, men han er likevel tatt ut på det brasilianske OL-laget i fotball sammen med Robinho.

Ronaldinho er tatt med som overårig spiller i troppen. Det er også Real Madrid-angriperen Robinho.

Også profilerte unggutter som Manchester Uniteds midtbanemann Anderson, Manchester Citys ferske spisstjerne Jô og Liverpools Lucas Leiva er tatt ut i troppen, og mister dermed Premier League-starten i midten av august.

Brasil har vunnet fotball-VM fem ganger, men landet har aldri vunnet noe olympisk mesterskap. De mener et OL-gull er viktig i samlingen av internasjonale triumfer, og målet er seier i fotballturneringen i Beijing.

Det er overraskende at trener Dunga har tatt med Ronaldinho som ikke har spilt for landslaget i år, og som bare sporadisk har spilt for Barcelona på grunn av mange skader.

Det har ført til at Barcelona-trener Pep Guardiola ikke har brasilianeren med i planene for den kommende sesongen, noe som har gjort at Milan er kommet på banen for å sikre seg stjernespilleren.

Brasil vant sølv i OL både i 1984 og 1988. I Beijing møter laget Kina, Belgia og New Zealand i innledningsspillet, og trener Dunga som er under press etter en rekke svake resultater den siste tiden, er avhengig av gode resultater i OL for å beholde jobben sin, blir det hevdet.

(NTB)

- ØSTOVER! Robinho og Ronaldinho blir med til OL i Kina for å sikre Brasil en tittel fotballandet mangler. Kaka har tidligere ytret ønske om å få være med på det samme, men Milan har foreløpig sagt nei. Foto: AFP/SCANPIX
- ØSTOVER! Robinho og Ronaldinho blir med til OL i Kina for å sikre Brasil en tittel fotballandet mangler. Kaka har tidligere ytret ønske om å få være med på det samme, men Milan har foreløpig sagt nei. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Anderson, Robinho og Ronaldinho klare for Beijing