Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andersson-volley reddet LSK på overtid

Spilte uavgjort mot Hønefoss.

Lillestrøm og Hønefoss spilte 2-2 i eliteserien søndag, men LSK var nær seieren. En tvilsom annullering på overtid hindret hjemmeseier på Åråsen.

Bjørn Helge Riise, som er hentet tilbake til Lillestrøm fra benketilværelsen i engelsk fotball, trodde han sikret tre poeng, men assistentdommeren hadde vinket for offside, trolig på Thorstein Helstad.

På den annen side kunne også Hønefoss stukket av med tre poeng. Ringerikingene ledet 2-1 inntil Johan Andersson banket inn utligningen i det første overtidsminuttet etter at Riise først hadde bommet på ballen fra Mathis Bolly, som sto for fint forarbeid ute på venstresiden.

Gjestene tok ledelsen da Kristjan Örn Sigurdsson umarkert fikk hodet på en corner fra Riku Riski. Scoringen var islendingens tredje i årets eliteserie. Erling Knudtzon styrte inn utligningen fra kort hold tidlig i annen omgang. Lysluggen scoret sitt sjette seriemål i 2012.

Skuffet Lafton Riski seiler opp som en av de smarteste tilvekstene i norsk fotball denne sesongen. Åbo-gutten kom til Hønefoss i vinter og satte inn sitt niende mål da han gjorde 2-1 etter 64 minutter. Fra 20 meter banket finnen inn ledermålet.

- Nå er det surt, for vi er bedre enn LSK. Vi skapte mer, samtidig fikk Andersson til noe av det ypperste i fotball, sa Hønefoss-kaptein Frode Lafton til TV 2.

Det endte også uavgjort da lagene møttes i Hønefoss i mars. Den gangen gikk lagene målløse av banen.

- Vi kom bakpå tidlig og slet med å skape sjanser i en jevn kamp. Det er egentlig greit at det endte uavgjort, men vi var nær, sa LSK-kaptein Frode Kippe.

Seks uten tap Lillestrøm-trener Magnus Haglund er i ferd med å få orden på de svarte og gule. De seks siste kampene er alle endt uten tap.

- Jeg så ikke om det var feil (å annullere målet), men vi får håpe dommeren tok riktig beslutning. Vi fortsetter trenden der vi tar poeng i hver kamp, sa Haglund.

Hans kollega i Hønefoss måtte se at hans gutter igjen rotet bort seieren mot slutten. I forrige runde var det Strømsgodset som reddet poeng kort tid før slutt.

- Det er bittert at vi gjør det for andre gang på to kamper. Vi hadde fortjent tre poeng. Men det sier noe når alle her jubler hemningsløst for 2-2 mot Hønefoss, sa Leif Gunnar Smerud.

Neste oppgave for HBK er hjemmekampen mot Tromsø om to uker. LSK tar turen til Drammen hvor serieleder Strømsgodset venter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media