Anderssons gigantmiss

- Det er min feil, sier svensken etter målløst mot Stabæk.

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Stabæk 0-0.

Allerede etter syv minutter burde det første målet kommet på Marienlyst i dag.

Mattias Andersson fikk ballen fra David Nielsen, sto helt alene for åpent mål på femmeteren - og satte bredsidevolleyen til side for mål.

- Det føles som det er min feil at vi taper to poeng. Det er bittert, sier en svært skuffet Andersson til TV 2 etter kampen.

For da den muligheten ikke bli satt, da kunne det nesten ikke ventes at noen andre skulle settes heller, til tross for at tempoet var høyt og sjansene mange, i heten i Drammen.

Og det endte målløst mellom Stabæk og Strømsgodset.

Fjerde på rad med null bak

- Sånn skal vi se ut. Godt defensivt arbeid og farlige på kontringer. Det var en flott fotballkamp, sier SIF-trener Ronny Deila.

MÅLVAKTENES KAMP: Espen Johnsen og kollega Jon Knudsen gjorde sitt til at det ikke ble scoringer på Marienlyst i ettermiddag. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
MÅLVAKTENES KAMP: Espen Johnsen og kollega Jon Knudsen gjorde sitt til at det ikke ble scoringer på Marienlyst i ettermiddag. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

Strømsgodset var gode, spesielt i første, og det var bare scoringen som manglet, den Andersson skulle satt inn.

- Han scorer på neste, sier Deila, som ikke vil bebreide svensken sin.

For Stabæk betydde 0-0 den fjerde bortekampen på rad uten baklengs, og bæringene er fortsatt ubeseiret i Tippeligaen.

- Det var tøft på slutten der, innrømmer Jon Knudsen, som holdt Stabæk inne i kampen med flere gode redninger.

Anderssons kunstmiss

Men begge lag hadde flere store muligheter.

Midtbanen var tynn hos bæringene før kampen, og verken Tchoyi, Annan eller Alanzinho var tilgjengelige for Jan Jönsson.

Derfor var det kanskje ikke så rart at det var Strømsgodset som startet fyrverkeriet i Drammen, og det med supersjansen etter bare syv minutter.

Anderssons gigantmiss

David Nielsen dro en luke og kom seg til kortlinja, sendte ballen inn foran det tomme målet, der ventet Mattias Andersson.

Men svensken klarte ikke å vri på overkroppen, og med en volleybom av store dimensjoner plasserte han ballen utenfor.

Stabæk-kontringene satt etter hvert

De to lagene var kanskje overraskende friske i den gloheite solsteiken i førsteomgang, og det var Godset som styrte det meste av spillet.

Men Stabæk fikk etter hvert bedre dreis på kontringene, og da kom de store sjansene. Den første etter et strålende angred etter en halvtimes spill.

Veigar Pall Gunnarsson fikk spilt Bjørnar Holmvik gjennom, han slo 30 grader ut mot Nannskog, men i kamp med Godset-forsvaret klarte ikke svensken å jobbe ballen over linja fra kort hold. Glenn Andersen redder Godset med et nødskrik.

Og til tross for Godset-presset, satt vi igjen med enda en Stabæk-sjanse da vi tok pause, da Espen Johnsen tok fram både de verste og beste sidene sine i samme situasjon like før hvilen.

Johnsen slo en kort femmeter til en feilvendt og uoppmerksom stopper, Tom Stenvoll presset ham til å miste, og Nannskog fikk fyre løs fra sytten meter. Der var Johnsen imidlertid på plass, heldigvis for ham selv, og klarte å hindre scoring.

Målvaktene sikret målløst

Etter pause falt selvfølgelig tempoet noe - to innlagte vannpauser var ikke nok til å hindre det i varmen i Drammen.

Stabæk var bedre med i andre, men da var det Godset som fikk den første store sjansen, etter halvspilte 45.

Og igjen var det Mattias Andersson, da Godset rullet opp fra høyre.

David Nielsen til Christer George i midten, til Andersson på venstre. Han dro seg inn i feltet og fyrte av mot bortre hjørne, men Jon Knudsen fikk så vidt skjøvet ballen utenfor.

Mot slutten måtte Stabæk sette inn på flere av unggutta på benken, uten at det gikk utover det stramme forsvarsspillet bæringene har lagt til som vane på bortebane.

Steffen Nystrøms gode skudd tvang Jon Knudsen ut i full lengde oppe i høyre kryss like før slutt, men mål skulle det rett og slett ikke bli i Drammen.

- Gamle menn kan løfte seg de og, vettu, forklarer Knudsen.

Og på motsatt side stoppet Espen Johnsens fantomredning Daniel Nannskogs styring fra fem meter i siste minutt, og det ble det siste farlige vi fikk se.

Ny null for Stabæk på bortebane, og nok et poeng på veien mot dagen i høst, når gulldrakta kanskje vil bety noe mer enn bare fin farge.

Stabæk lærer opp Norge

- Vi spiller mot et lag som har rundspilt de fleste i år, så ett poeng er vel greit, sier David Nielsen.

Han mener Stabæk er det klart beste laget Norge har sett på en veldig god stund.

- Alle har noe å lære av Stabæk. Det er godt å se at Norge har fått øynene opp for at gullet kan vinnes med noe annet enn bare fysisk styrke, sier dansken.

SOMMERVARME: Publikum nøt nok heten i Drammen litt mer enn spillerne som måtte jobbe for føden.
JEVNT: Veigar Pall Gunnarsson og Ousman Nyan kjemper om ballen - slik de to lagene gjorde i 90 minutter uten å kåre en vinner.