André blir hjemme

- Kanskje får jeg bare være med på én fødsel i livet. Jeg hadde aldri tilgitt meg sjøl om jeg gikk glipp av den, sier Molde-spiss André Schei Lindbæk til Dagbladet. Han har utløst krangel med pinlige reaksjoner i fotballklubben fordi han droppet treningsleiren i England for å være sammen med sin høygravide samboer.

Konflikten startet da den populære klubb-legen Kjell Erik Strømskag ble sendt hjem fra en treningsleir i Manchester sist fredag. Legen hadde kranglet heftig med trener Gunder Bengtsson og sportsdirektør Bjørner Oshaug. Strømskag nektet å gi fra seg opplysninger om André Schei Lindbæks sykemelding. Noe Bengtsson ikke ville godta.

- Dette er en sak mellom meg, Bengtsson og Strømskag, sier Oshaug til Dagbladet.

- Det var ikke jeg som sendte ham hjem. Han reiste hjem selv, sier Bengtsson.

Men ifølge hjemmesida til MFK ble Strømskag bedt om å reise hjem.

MFK beklager

Ifølge Romsdals Budstikke, som avslørte krangelen i går, er André Schei Lindbæk sjukmeldt på grunn av kneet.

- Budstikkas gjengivelse er korrekt, sier Strømskag, som i går dro på fjelltur for å lufte hodet, og slippe å tenke på fotball.

Toppledelsen i MFK mislikte også hjemsendelsen sterkt.

- Saken er ikke håndtert slik vi ønsker. Vi beklager. Slike ting skal ikke utløse slike reaksjoner, sier administrerende direktør Espen Silseth.

- Dere tar sjølkritikk?

- Ja, André ønsker sjøl å være hjemme, og har vår fulle støtte.

Også sportsdirektør Bjørner Oshaug innser i ettertid at de tabbet seg ut og opptrådde lite profesjonelt overfor Strømskag.

- Vi burde lyttet bedre til hverandre, roet gemyttene og tatt oss bedre tid, sier han til Dagbladet.

- Veldig presset

André sjøl sitter hjemme i stua i Molde med vogga og den nyinnkjøpte barnevogna klar.

- Det viktigste nå er å få ro rundt saken, sier André.

Samboeren Kari Lena har termin i månedsskiftet.

- Legene har sagt at det kan skje når som helst.

Han innrømmer at de siste dagenen har vært tøffe.

- Jeg har vært i en veldig presset situasjon. Det var et vanskelig valg å bli hjemme. Helt klart viktig å være sammen med laget også, men for meg er det viktigere å være her hjemme sammen med Kari Lena, sier Molde-spilleren, som stort sett har spilt fra start i treningskampene i år.

Schei Lindbæk trener hardt hjemme alene, men holder seg til kondisjon og styrke på grunn av problemer med det ene kneet.

- Om jeg dro til England hadde jeg tidligst vært kampklar onsdag.

- Har Gunder bedret disiplinen i spillergruppa?

- Ja, helt klart. Jeg er veldig positiv til Gunder, jeg.

- Hva sier lagkameratene?

- Jeg har snakket med noen av dem, og har fått stor støtte. Nesten alle har sagt at jeg bør bli hjemme. Særlig de med barn fra før, har rådet meg til ikke å gå glipp av dette.

Prinsipper

Kjell Erik Strømskag vil vurdere om han skal tilbake til MFK.

- Vi skal ha et møte. Dette er en prinsipiell sak. Lovverket i Norge setter legeetiske grenser om taushetsplikten. Det handler om min integritet, og jeg rikker meg ikke en centimeter, sier Strømskag.

Spillerne nærmest krever at klubbledelsen blidgjør legen.

- Det er viktig at han er med i klubben. Det finnes ikke noen bedre enn ham, verken som lege, person og støtte for oss spillerne, sier fjorårets kaptein Daniel Berg Hestad.

Roger Nilsen skal ha barn sjøl til sommeren, og er skeptisk til det som har skjedd:

- Jeg har tenkt ekstra mye på dette, og forventer ikke at det blir stilt spørsmål om dette når min frue skal ha barn. Familien er viktigst, sier han.

Molde-leder Espen Silseth:

- Gunder har vært ute i proffverdenen. Vi må innstille oss på kursendringer. Når man forholder seg til en leder som ham, så jobber man ikke som på hvilket som helst legesenter her i byen.

- Hva har han endret?

- Mer disiplin og krav om klare holdninger i spillergruppa, en helt annen kultur enn den forrige treneren hadde.

BLIR HJEMME: André Schei Lindbæk er hjemme i Molde for å overvære konas fødsel. Han er glad for lagkameratenes støtte. - Nesten alle har sagt at jeg bør bli hjemme. Særlig de med barn fra før, har rådet meg til ikke å gå glipp av dette, sier André.