IMPONERT: André Hansen har reddet Rosenborg utallige ganger i år. Her mottar han prisen som årets spiller i Eliteserien. Foto: NTB/Scanpix
IMPONERT: André Hansen har reddet Rosenborg utallige ganger i år. Her mottar han prisen som årets spiller i Eliteserien. Foto: NTB/ScanpixVis mer

André Hansen kåret til årets spiller

André Hansen årets spiller - nå vil han til utlandet

Legger ikke skjul på at han har ambisjoner.

Rosenborg-keeperen har vist seg som kanskje den aller viktigste bidragsyteren til årets seriegull på Lerkendal. Søndag krona han en sesong som nok en gang kan ende med «The Double» med å bli kåret til årets spiller i Eliteserien.

- Det er artig å bli kåret til årets spiller. Man spiller ikke fotball for sånne priser, men når man først har en sånn type kåring så er det veldig artig å vinne, sier Rosenborg-keeperen til Dagbladet like etter å ha mottatt prisen søndag kveld.

At en keeper vinner en sånn type kåring er langt fra hverdagskost. Det gjør Hansen ekstra stolt.

- Det er vel ikke så ofte det skjer, så det er jo litt artig det også. At den som står bakerst kan vise sin verdi over en lang sesong, og at den verdien faktisk er stor nok til å vinne. Det er stas, mener han.

Legger ikke skjul på at han har ambisjoner

Hansens storspill har gjort sisteskansen hetere enn noen gang for en overgang ut av landet. Keeperen har selv aldri lagt skjul på at dette er noe han ønsker. Om det skjer før neste sesong er den tidligere Odd-keeperen derimot usikker på.

- At jeg har lyst til å prøve meg utenlands gjelder i aller høyeste grad fortsatt. Samtidig har jeg lært at det ikke er jeg som får gjort så mye med det, utenom å prestere bra, sier keeperen, før han fortsetter:

- Som keeper blir sånne ting litt annerledes. Som utespiller kan man bestemme seg for å vise seg fram og ta tak om det trengs, mens som keeper så er man litt prisgitt med hva som skjer foran seg. Jeg kan stå arbeidsledig i 30 kamper, og da er det jo gull å vinne en sånn type pris som dette. Litt sånn er det med det å komme seg til utlandet også.

- Jeg har ikke kontroll over det, foruten det jeg selv kan bidra med, sier sisteskansen.

- Men da er vel timingen nå perfekt?

- Tja. Dette er det åttende året jeg fullfører som førstemålvakt på toppnivå i Norge. Da har man opplevd det meste av det man kan oppleve i norsk fotball. Jeg har hatt fire fantastiske år i Rosenborg med mange troféer, og det gir mersmak på å vinne. Jeg sa det i går også, at det er enormt tilfredsstillende å vinne gullet flere ganger.

- Om det er min skjebne at jeg skal jakte Eliteserie-gullet også de neste sju-åtte årene, så sier jeg ja takk til det. Men samtidig har jeg en ambisjon og et ønske om å spille på et høyere nivå, konkluderer han, før han henviser til agent Jim Solbakken på spørsmålet om det har kommet henvendelser.

Ser fram mot cupfinalen

Allerede om en liten uke venter cupfinalen for André Hansen og Rosenborg. Da står Strømsgodset, som overlevde i Eliteserien med et nødskrik lørdag, på motsatt halvdel. Hansen er spent på hva som venter.

- Det blir veldig spennende å se hvordan Godset har taklet dette. De fikk roa litt nerver i går kveld. De hadde så klart en vanskelig prioriteringssak hvis de skulle spilt kvalik bare dager etter finalen. Det slipper de nå. De fikk samtidig sluppet løs litt energi med opplevelsen i går.

- Det samme gjelder egentlig for oss. Vi har fått det seriegullet vi ville ha. Det har vært det største presset i år. Vi har kommet oss inn i Europa, og uansett hvordan det går på søndag så har det vært en bra sesong for oss, sier keeperen.

Stabæks Franck Boli var årets toppscorer. Han vant følgelig prisen for nettopp det. Stabæk berget for øvrig kvalikplassen lørdag, og må ut i to nye kamper for å kjempe om å beholde plassen i Eliteserien.

- Det føles bra. Men vi er ikke ferdige med sesongen. Det er to kamper til, det blir tøft. Nå må vi bare ha fokus mot de kampene, sier Boli til Dagbladet.