BANENS BESTE: André Hansen er stort sett alltid god. Veldig ofte er han Rosenborgs og banens beste også. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
BANENS BESTE: André Hansen er stort sett alltid god. Veldig ofte er han Rosenborgs og banens beste også. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Ingen Europa League uten André Hansen

André Hansen redder ikke bare straffespark, han redder Rosenborg

Det er på høy tid å vie en hel kommentar til Rosenborgs beste spiller. André Hansen heter han.

DET BLIR FORT enda en historie om mora eller dattera, men når det kommer til André Hansen så tåler vi det. Rosenborgs keeper er nemlig veldig mye mer enn en god målvakt.

Han kan fort være Norges beste.

DERFOR SITTER JEG med en følelse av at følgende hypotese holder vann, i hvert fall i enkelte deler av landet, og helt sikkert i ett fylke:

HADDE ANDRÉ HANSEN bytta klubb med Rune Almenning Jarstein ville det vært Rosenborg-keeperen, og ikke Hertha Berlins burvokter, som hadde stått i mål for Norge.

Selvfølgelig under forutsetning at en mulig Norge-jobb da ville vært interessant for RBK-keeperen.

I motsetning til dagens situasjon, hvor en garantert plass på benken ikke frister André Hansen det hele tatt

DET BETYR IKKE at Rune Almenning Jarstein ikke fortjener Norge-jobben eller at han er en mindre god keeper enn André Hansen. Det handler heller ikke om å disse Frode Grodås sitt førstevalg, spilleren Norges keepertrener har plukket ut og anbefalt Lars Lagerbäck. Nei, det betyr bare at André Hansen er en fenomenal keeper som dessverre spiller i feil liga.

Der Rune Almenning Jarstein blir utfordret på et meget høyt nivå hver eneste uke er hverdagen betydelig enklere for André Hansen.

NIVÅET, TRØKKET OG kravene i Bundesliga løper runder rundt Eliteserien alle dager. Det er et faktum. Det kan ikke diskuteres. Det gir Rune Almenning Jarstein et fortrinn. Men hver gang Rosenborg testes på et høyere nivå enn det norske er det André Hansen som redder dem.

Sist mot makedonske Shkëndija i den avgjørende play off-kampen til Europa League.

Det er også et faktum.

I FJOR SPILTE Rosenborg gruppespillet i Europa League fordi André Hansen var banens desidert beste spiller i to kamper mot Ajax. Da Rosenborg trengte veldig mye ekstra leverte Hansen det. Ja, vi snakket om Samuel Adegbenro, som også hentet fram varer fra den øverste skuffen, det skal han ha, men uten Andre Hansén hadde det ikke spilt noen rolle hvor mange mål Rosenborg hadde scoret i Amsterdam og på Lerkendal.

André Hansen reddet dem.

NÅ ER RBK i Skottland, klare for enda et møte med Celtic, av tilsvarende grunn. André Hansen. Det hadde ikke blitt noe Europa League 2018 om ikke Andre Hansén hadde reddet to straffespark på toppen av veldig mye annet i Skopje. Når Rosenborg estimerer 80 millioner kroner til fordeling på klubb og spillerbonuser er det han de kan takke.

AKKURAT SOM MOT Vålerenga på Intility Arena søndag kveld. Rosenborg hadde vært døde og begravet lenge før Issam Jebali ga dem 3–2 fem minutter på overtid om det ikke var for André Hansen. Og sånn kan jeg egentlig bare fortsette.

DET ER MANGE gode spillere i Eliteserien 2018. I min bok er André Hansen den beste. Derfor bør han vinne den prisen Tore Reginiussen vant i fjor. Av alle som utgjør forskjeller for Rosenborg er det han som betyr mest. Jeg vet André Hansen ønsker seg ut av Norge, han er mer enn god nok til å spille i de fleste ligaer, og hvorfor han ikke er plukket opp er nesten vanskelig å forstå.

Men skjer det så skjer det.

Og da, om André Hansen plutselig ser landslagsjobben som en reell utfordring, og ikke bare benkeslitende tidtrøyte slik han opplever mulighetene i dag, vil Rune Almenning Jarstein få kamp om plassen.