André tabben i høst

- De hadde scoret uansett, sier André Bergdølmo.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I september headet Norges høyreback ballen rett i beina på skottenes spiss Kennie Miller, i en kamp Norge til slutt tapte 2- 1.

I går misset han foran den norske supportersvingen igjen. Bergdølmo skled på det løse underlaget, slik at Karel Poborskys innlegg havnet hos Vladimir Smicer på blankt mål.


Baklengsmålet gjør at Norge står overfor en tilsynelatende håpløs returoppgave i Tsjekkia på onsdag, i hvert fall når tsjekkerne etterlot et inntrykk som suverene i den første playoffkampen.

- Jeg tror ikke jeg hadde klart å stoppe Smicer selv om jeg hadde holdt meg på beina. Det er mer bra av dem enn det er dårlig av meg, sier Bergdølmo til Dagbladet etter kampen.

Men han innrømmer: - Det er min mann, og han kom på min side. Jeg satser på at han kommer nærmere målet enn han gjør, og ville gjort den samme vurderinga igjen. Og jeg kan ikke skylde på banen, sier backen.

- Et sjokk

- Jeg hadde ikke klart det uansett hvor gode forholdene hadde vært. Men det er klart - det var ikke bra utpå her. Også flere andre av de norske spillerne var oppgitt over baneforholdene som lurte Bergdølmo.

- Jeg fikk sjokk da jeg så grusen. På den ene halvdelen var det i overkant mye grus, sier landslagskaptein Thomas Myhre til Dagbladet. - Da André falt, trodde jeg det var fordi han ble dyttet. E

 AVGJØRELSEN:  Tsjekkias Vladimir Smicer får en enkel jobb med å nikke inn avgjørelsen på Ullevaal. André Bergdølmo sitter igjen i sanda og keeper Thomas Myhre er sjanseløs. Foto: Scanpix
AVGJØRELSEN: Tsjekkias Vladimir Smicer får en enkel jobb med å nikke inn avgjørelsen på Ullevaal. André Bergdølmo sitter igjen i sanda og keeper Thomas Myhre er sjanseløs. Foto: Scanpix Vis mer

tterpå skjønner jeg jo at det var fordi han sklei. Hadde han holdt seg på beina, tror jeg vi kunne avverget scoringa, sier keeperen. Han synes baneforholdene var forferdelige:

- Deler av banen var en katastrofe. Klart det var likt for begge, men matta skulle ikke sett sånn ut. Når du ser baner ellers i landet er grønne og fine, og vet at klimaet her er stabilt og bra, kan man begynne å lure. Det var jo som å spille på ei sandstrand, og spillerne måtte lempe ballen framover av frykt for å falle.

- Ramlet plutselig

John Carew inspiserte banen med Riise før avspark, og ble svært overrasket over det han trampet på. - Det var veldig, veldig mye sand. Alle gutta måtte spille med 17-19 millimeters knotter.

Det har jeg aldri gjort før i hele min karriere, sier spissen. Bergdølmos forsvarskolleger var også misfornøyd med arbeidsgrunnen. - For hvert fraspark vi hadde, mistet vi jo fotfestet. Alle skodde seg godt, men det var mer sand enn det jeg trodde, sier Erik Hagen til Dagbladet.

- Jeg regner med det var arbeidet hardt her denne uka. Men det var mer sand enn jeg ventet meg - ekstremt mye. Du ramlet jo plutselig i situasjoner der du vanligvis står fjellstøtt, sier Brede Hangeland.

- Det var vanskelig å spille fotball utpå der.

Du måtte spille ballen framover fordi vi fryktet å miste den. John Arne Riise mente ballen var bedre enn forventet: - Men ballen spratt jo 13 ganger i alle retninger før du fikk sendt den fra deg, sier han.

DEPPA: André Bergdølmo får skylda for baklengsmålet.