André Villas-Boas vil gjøre som Pål Anders Ullevålseter

Gir seg som trener om minimum fem år for å satse på Rally Dakar.

 VIL MER:  André Villas-Boas ønsker å slutte som trener innen en ti år, for å kunne roe ned og fullføre drømmen om å kjøre Rally Dakar. Her med datteren etter Tottenhams siste Premier League-kamp for sesongen. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
VIL MER: André Villas-Boas ønsker å slutte som trener innen en ti år, for å kunne roe ned og fullføre drømmen om å kjøre Rally Dakar. Her med datteren etter Tottenhams siste Premier League-kamp for sesongen. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tottenham-trener André Villas-Boas har en forkjærlighet for motorsykler.

Selv eier 35-åringen fem sykler, som han kjører med i fjellene hjemme i Portugal, for å slappe av mellom slagene i Premier League. Deriblant også en KTM, som er samme merke som Pål Anders Ullevålseter kjører.

Vil kjøre Rally Dakar I et intervju med den portugisiske avisen O Jogo forteller Tottenham-treneren at kjærligheten til endurosyklene også kan være det som vil ende trenerkarrieren hans.

- Det å kjøre i Rally Dakar er en ambisjon jeg har hatt hele livet, og det er noe jeg vet jeg må gjøre, forteller 35-åringen til avisen, ifølge engelske Mirror.

Og Villas-Boas forteller at han planlegger å gi seg som trener om ikke altfor lenge, for å kunne følge drømmen sin.

- Min lidenskap for fotball gjør at jeg lever veldig intenst i elleve måneder og dedikerer meg til det. Men jeg tror livet tillater deg å nyte også andre ting. For meg er det en grense på fem til ti år, før jeg vil gi meg som trener, sier 35-åringen.

I Rally Dakar er rundt 80 prosent av de som stiller amatører. Løpet er absolutt ikke risikofritt, og flere har dødd under deltakelsen.

Ingen ny drøm Med andre ord; Villas-Boas ønsker å ende trenerkarrieren senest som 45-åringen. Men portugiseren startet sin trenerkarriere allerede som 21-åring for De britiske jomfruøyene, og ble i 2010 den yngste treneren gjennom historien til å vinne Europa League, da med Porto.

Siden har portugiseren vært innom Chelsea én sesong, før han i 2012 tok over Tottenham.

At André Villas-Boas ønsker å delta i Rally Dakar er derimot ikke noe han har funnet på nylig. I en BBC-artikkel fra 2011 snakker 35-åringen om Dakar-deltakelsen han har hatt lenge.

Jakter på Villa I 2009 ble Tottenhams daværende keeper, Carlo Cudicini, stygt skadet i en motorsykkelulykke, og svært mange fotballspillere har et kontraktfestet forbud mot å kjøre motorsykler, skriver BBC.

 KTM:  André Villas-Boas vil gjøre som blant andre Pål Anders Ullevålseter, og kjøre med sin KTM i Rally Dakar. Foto: REUTERS / Jacky Naegelen / NTB Scanpix
KTM: André Villas-Boas vil gjøre som blant andre Pål Anders Ullevålseter, og kjøre med sin KTM i Rally Dakar. Foto: REUTERS / Jacky Naegelen / NTB Scanpix Vis mer

Men det gjelder ikke trenerne.

- Selvfølgelig kommer jobb-ansvaret mitt først, men den følelsen jeg får når jeg kjører på full gass på med sykkelen er fantastisk, beskriver Villas-Boas.

Villas-Boas har et press på seg om å greie å ta Tottenham til edelt metall neste sesong. Og det vil han gjøre sammen med Barcelona-spilleren David Villa.

Villas-Boas forsøkte å hente han til Chelsea da han var manager der, uten å lykkes. Ryktene om at David Villa nærmer seg Tottenham har florert lenge, uten at det har blitt undertegnet noen kontrakt.

Men ifølge the Guardian har det blitt jobbet intenst for at klubbene skal bli enige, mens Villa selv har vært opptatt med Confederations Cup i Brasil, hvor Spania i natt spiller finale mot vertsnasjonen.