- Andre lag tåler ikke lukta av gull

TRONDHEIM (Dagbladet): Erik Hoftun er overrasket over at konkurrentene ramler av lasset år etter år. - Det virker som de ikke tåler å snakke om gull, sier RBK-kapteinen til Dagbladet.

Nok en gang er Rosenborg i ferd med å bruke høstsesongen på å ta knekken på konkurrentene.

Foran dagens Vålerenga-kamp på Lerkendal leder trønderne med tre poeng på Lyn. For sju serierunder siden var forspranget ti poeng - i motsatt favør.

Det er ikke første gang utfordrerne taper for Rosenborg på oppløpssida. I fjor yppet Lillestrøm seg. Tidligere har Molde flere ganger fulgt trønderne til døra.

I Stabæk og Viking har det flere ganger blitt snakk om gull hvis lagene har hatt gode perioder.

Rosenborg-kaptein Erik Hoftun har sin egen teori på hvorfor de andre lagene ikke står løpet ut:

Masse å forsvare

- Det virker som de ikke tåler å snakke om gull. Det skjer noe oppe i hodene deres. De får plutselig masse å forsvare, og klarer ikke lenger å være i angrepsposisjon, sier Hoftun.

Han mener historien gjentar seg år etter år: Alle andre snakker om at Rosenborg tar gull, mens det knapt er noe tema i klubben. Og så vinner trønderne til slutt.

- Her i Rosenborg er vi vant til å vinne gull. Men det som har skjedd denne sesongen, er ganske uvirkelig. Etter Viking-kampen satt vi i garderoben og deppet. Nå har vi fått sjøltilliten tilbake, og er inne i en utrolig god stim, sier Hoftun.

Åpen gullkamp

I kjent Rosenborg-stil understreker både Hoftun, Eggen og Ola By Rise at kampen om gullet fortsatt er helt åpen.

- Vi leder fordi vi har vært mer stabile, og dét er en prestasjonsevne som må skapes. Men i fotballag som i alle andre grupper bør man forvente forbedring utover i sesongen, sier Nils Arne Eggen.

Han gir dermed et klart signal om at han er overrasket over at Lyn har avgitt så mange poeng siden fotballferien.

Eggen er mest skuffet over Lillestrøm og Brann i årets serie, og mener Molde, Viking og Stabæk har prestert som normalt.

ALT ER SOM FØR: Foran dagens Vålerenga-kamp på Lerkendal leder RBK med tre poeng på Lyn. For sju serierunder siden var forspranget 10 poeng - i motsatt favør.