- Andre spillere hisser ham opp

RBK-gutta mener Annan jaktes på.

BILDEBEVIS: Først kom bildene av Anthony Annans grep bak, så foran. Foto: TV 2
BILDEBEVIS: Først kom bildene av Anthony Annans grep bak, så foran. Foto: TV 2Vis mer

|||(Dagbladet): Anthony Annans grep rundt André Muris rumpe og testikler er det store samtaleemnet i Fotball-Norge.

Ghanseren ble fersket av TV-kameraene søndag, og på nytt i går kveld, mens VIF-backen tidlig forklarte hvor fingrene fant tak.

I går tok Nils Arne Eggen sin midtbanespiller i forsvar, han minnet om at «Annan er mørk». Samtidig går RBK-direktør Erik Hoftun i dagens Dagbladet og tar avstand fra klypingen.

- Vi skulle gjerne vært denne hendelsen foruten. Jeg skal innrømme det, sier Hoftun.

Heller ikke RBK-veteran Roar Strand er begeistret for Annans fingerbruk.

- Det er ikke bra det Annan gjør. Jeg skal ikke forsvare ham, men han blir provosert i løpet av fotballkamper. Det vet jeg, sier Strand til addressa.no.

Han opplever at ghaneseren stadig vekk mottar verbal juling fra motspillere.

- Det har jeg opplevd flere ganger. Jeg vet ikke om de gjør det bevisst eller ikke, men han blir provosert. Det skjer ting ute på banen som ikke er bra, sier Strand til regionavisa.

Midtbanekollega Markus Henriksen sitter med inntrykket av at andre lags motspiller jakter på Annan - i håp om at han skal eksplodere.

18-åringen tror føler at spillere «prikker på» Annan fordi afrikaneren har et voldsomt temperament. Og Henriksen tror handlingene er veldig bevisste.

- De gjør det litt taktisk tror jeg. Det er ofte styr rundt Annan og det fordi andre hisser ham opp, sier Henriksen til adressa.no.

KAN IKKE FORSVARES: Roar Strand prøver å forklare hvorfor Annan reagerer som han gjør. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KAN IKKE FORSVARES: Roar Strand prøver å forklare hvorfor Annan reagerer som han gjør. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer