- Andre vil straffe Brann for dette

Viking klager over usportslig opptreden.

BERGEN (Dagbladet.no): Vestlandsderbyet mellom Brann og Viking i Bergen endte til slutt 1-1, etter at Brann sløste stort med sjansene søndag kveld.

Begge lags spillere var også enige om at Brann var det beste laget, men etter drøyt 75 minutters spill kom episoden som lagene var uenige om.

- Veldig usportslig

Vikings høyreiste angriper, Mame Cheick Niang lå nede og holdt seg til hodet, men Brann valgte å fortsette spillet og stormet mot Vikings 16-meter.

Det endte i et frispark til Brann fra 18-meter, etterfulgt av massive protester fra Viking-spillerne.

- Det gjør ingenting med litt temperatur, men ligger en spiller nede så bør man spille ballen ut. Jeg snakket med Petter (Vaagan Moen, red.anm.), og han sa han ikke så situasjonen, så da må jeg nesten tro på det, men det er klart at hvis han så det så var det veldig usportslig, sier Allan Garde til Dagbladet.no, etter kampen.

- Ser han ligger nede

Petter Vaagan Moen på sin side hadde et annet syn på saken og valgte derfor å fortsette spillet til tross for at han så spilleren lå nede.

AMPERT: Brann- og Viking-spillerne barket sammen etter at Petter Vaagan Moen unnlot å spille ut ballen da en Viking-spiller lå nede med skade. - Usportslig, mener stavangerlaget. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
AMPERT: Brann- og Viking-spillerne barket sammen etter at Petter Vaagan Moen unnlot å spille ut ballen da en Viking-spiller lå nede med skade. - Usportslig, mener stavangerlaget. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Jeg ser han ligger nede, men når dommeren vurderer at det ikke er noe alvorlig kan jeg fortsette spillet, der har jeg regelverket på min side, sier Vaagan Moen bestemt etter kampen.

Nye regler av året tilsier at det er dommerens ansvar alene å stanse spillet ved skade.

- Det er klart det er en omdiskutert regel, men jeg må nesten forholde meg til den sånn som den er nå, avslutter Vaagan Moen.

Vikings frittalende trener var ikke like enig med Petter Vaagan Moens tolkning av regelverket. Han var ikke i tvil om hva Brann burde ha gjort ved den aktuelle situasjonen.

- Det er klart Brann burde ha spilt ballen ut. Det kunne ha skjedd noe med vår spiller og da bør man stoppe spillet. Uansett tror jeg ikke det er lurt å holde på sånn, og jeg tror andre lag vil straffe Brann for dette i lengden. «What goes around, comes around?», avslutter Rösler.

- Andre vil straffe Brann for dette
VIKING NESTEN TATT VED NESEN: Branns Gylfi Einarsson brakk nesen, men scoret likevel med hodet mot vestlandsrival Viking. Det holdt til uavgjort 1-1.