Erling Braut Haaland herjer for Dortmund:

Andrea (21) nedringt etter Haaland-sak

Oppmerksomheten rundt Erling Braut Haaland vil ingen ende ta. Det har barnsomsvenninna, Andrea Norheim, også fått merke.

SEIER: Her har Andrea (født 1999) og Erling (født 2000) vunnet en turnering i Kristiansand med Brynes G14-lag. Siden har de to funnet veien til toppfotballen. Foto: Stig Norheim
SEIER: Her har Andrea (født 1999) og Erling (født 2000) vunnet en turnering i Kristiansand med Brynes G14-lag. Siden har de to funnet veien til toppfotballen. Foto: Stig Norheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2018 skrev Dagbladet om barndomsvennene Andrea Norheim (21) og Erling Braut Haaland (19) som herjet på hvert sitt aldersbestemte landslag.

Mye har skjedd siden den gang. Spesielt for sistnevnte, som i løpet av få måneder har blitt et av Fotball-Europas mest omtalte navn. Alle vil ha en bit av Dortmunds målmaskin og forklare hvordan det er mulig for en 19-åring å score åtte mål på fire kamper i Bundesliga.

Det har også Norheim fått merke. Forrige uke slo den tyske storavisa Bild opp en sak om henne: «Haaland lærte fotball av en jente»

- Jeg vil absolutt ikke skryte på meg at det var jeg som lærte han å spille fotball. Vi trente sammen i mange år, men det er det, sier hun til Dagbladet om Bilds overskrift.

Etter avisas artikkel har Norheim blitt nedringt av journalister fra inn- og utland på jakt etter en god Haaland-historie.

- Det har vært litt mye, men det går greit. Det er kjekt med oppmerksomhet, til en viss grad, sier hun.

Det var NRK som først omtalte Bilds sak her til lands.

Tidlige tegn

Norheim og Haaland spilte på samme lag fra de var rundt 5-6 år gamle til 15-16 årsalderen. Få hadde sett for seg Dortmund-stjernas eventyrlige suksess i Tyskland, men barndomsvenninna skjønte alltid at han kunne bli god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer