Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas (20) starter mot Fiorentina

Ny venstreback for RBK.

• Direkte torsdag kl. 20.45: RBK - Fiorentina. I kveld kl. 20: Brann - Everton

(Dagbladet.no): Andreas Nordvik spilte bare fire kamper i Tippeligaen i fjor.

Nå mener RBK-trener Trond Henriksen at 20-åringen er klar for større oppgaver. Backtalentet får en startplass på venstreback når Rosenborg møter Fiorentina i UEFA-cupen i morgen kveld.

- Fiorentina har stor fart på høyrekanten, men ingen springer fra Andreas med hans hurtighet og fysikk. Det blir en skikkelig manndomsprøve for Andreas. Vi er sikker på at han kommer til å klare seg fint, sier Henriksen ti RBK.no.

Nordvik er avslappet foran møtet med det fjerde beste laget i Serie A.

- Det blir artig og jeg gleder meg veldig. Jeg blir sjelden nervøs og tror ikke jeg blir det denne gangen heller, sier Nordvik til klubbens nettsted.

Alternativet var å flytte Abdou Razack Traoré ned på venstresida i forsvaret, og la vingen Øyvind Storflor få plassen som indreløper på midten.

Allerede i går ble det klart at RBKs midtbane ikke ser ut som den pleier, 38-årige Roar Strand stepper inn som anker - for første gang på to år - siden Alexander Tettey er ute med skade.

TØFT MØTE MED EUROPA: Andreas Nordvik (t.v) var med i troppen da RBK tapte mot Schalke i Champions League. Mot Fiorentina er 20-åringen inne på laget som venstreback. Foto: Scanpix
TØFT MØTE MED EUROPA: Andreas Nordvik (t.v) var med i troppen da RBK tapte mot Schalke i Champions League. Mot Fiorentina er 20-åringen inne på laget som venstreback. Foto: Scanpix Vis mer

• RBK-laget: Rune Jarstein - Fredrik Stoor, Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov, Andreas Nordvik - Per Ciljan Skjelbred, Roar Strand, Abdou Razack Traoré - Marek Sapara - Steffen Iversen, Yssuof Koné.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media