RÅ PRESTASJON: Andreas Nygaard mistet de svindyre Oakley-brillene sine under Vasaloppet. 300 meter seinere bestemte han seg for å snu og gå tilbake for å hente dem, men likevel var han nær seieren til slutt. Foto: Privat
RÅ PRESTASJON: Andreas Nygaard mistet de svindyre Oakley-brillene sine under Vasaloppet. 300 meter seinere bestemte han seg for å snu og gå tilbake for å hente dem, men likevel var han nær seieren til slutt. Foto: PrivatVis mer

Andreas (23) kjempet om seieren i Vasaloppet, men så snudde han

- Ledelsen trodde jeg var klin kokos.

(Dagbladet): Det norske langrennstalentet Andreas Nygaard gikk søndag inn til en overraskende 6. plass i 90 kilometer lange Vasaloppet.

Unggutten, som representerer Burfjord IL, var gjesteløper på det norske langløpslaget Team NPRO da han overbeviste stort på det legendariske skiløpet mellom Sälen og Mora.

- Jeg følte meg bra hele veien. Dette er nok det beste jeg har gjort i skiløypa, definitivt, sier han til avisa Nordlys.

Brakk staven Til tross for superresultatet, hadde ikke Nygaard en uproblematisk reise gjennom rennet. Først brakk han staven, og fikk etterhvert en ny stav, som var for kort.

Omsider fikk han en stav som passet.

- Jeg ble litt nervøs for at jeg skulle miste feltet, men heldigvis gikk det relativt rolig i hovedfeltet slik at jeg kom meg opp igjen, sier han til Nordlys.

Stavbrekk skjer imidlertid ganske hyppig i langrennssporten. Nygaards neste forsinkelse skjer riktignok ikke veldig ofte på et så høyt nivå.

Mistet brillene Etter fem av de ni milene kom en annen løper borti hodet til Nygaard. Resultatet var at de nye Oakley-brillene hans gikk i bakken.

- Da jeg hadde gått 300 meter tenkte jeg: Jeg må faktisk snu og hente dem. Jeg har akkurat kjøpt dem, og har ikke råd til å la dem ligge. De kostet jo halve stipendet mitt (3000 kroner), sier Nygaard, som studerer medisin.

VANT: John Kristian Dahl ble den femte nordmann som har vunnet Vasaloppet. Foto: ULF PALM / TT / NTB Scanpix
VANT: John Kristian Dahl ble den femte nordmann som har vunnet Vasaloppet. Foto: ULF PALM / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kom meg faktisk ganske kjapt tilbake i hovedfeltet, men ledelsen på laget mitt trodde jeg var klin kokos i nøtta, fortsetter han.

Nygaard ble med tetgruppa helt inn til Mora, men helt mot slutten fikk han det tøft mot de aller beste.

23-åringen gikk til slutt i mål til 6. plass, 17 sekunder bak vinneren John Kristian Dahl.

- Den siste mila var ekstremt kaotisk. Det var vanskelig å avansere i feltet. Så jeg måtte bare ha is i magen. Men jeg er uansett utrolig fornøyd med 6. plass, sier Nygaard.