Andreas (23) kjempet om seieren i Vasaloppet, men så snudde han

- Ledelsen trodde jeg var klin kokos.

RÅ PRESTASJON: Andreas Nygaard mistet de svindyre Oakley-brillene sine under Vasaloppet. 300 meter seinere bestemte han seg for å snu og gå tilbake for å hente dem, men likevel var han nær seieren til slutt. Foto: Privat
RÅ PRESTASJON: Andreas Nygaard mistet de svindyre Oakley-brillene sine under Vasaloppet. 300 meter seinere bestemte han seg for å snu og gå tilbake for å hente dem, men likevel var han nær seieren til slutt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske langrennstalentet Andreas Nygaard gikk søndag inn til en overraskende 6. plass i 90 kilometer lange Vasaloppet.

Unggutten, som representerer Burfjord IL, var gjesteløper på det norske langløpslaget Team NPRO da han overbeviste stort på det legendariske skiløpet mellom Sälen og Mora.

- Jeg følte meg bra hele veien. Dette er nok det beste jeg har gjort i skiløypa, definitivt, sier han til avisa Nordlys.

Brakk staven Til tross for superresultatet, hadde ikke Nygaard en uproblematisk reise gjennom rennet. Først brakk han staven, og fikk etterhvert en ny stav, som var for kort.

Omsider fikk han en stav som passet.

- Jeg ble litt nervøs for at jeg skulle miste feltet, men heldigvis gikk det relativt rolig i hovedfeltet slik at jeg kom meg opp igjen, sier han til Nordlys.

Stavbrekk skjer imidlertid ganske hyppig i langrennssporten. Nygaards neste forsinkelse skjer riktignok ikke veldig ofte på et så høyt nivå.

Mistet brillene Etter fem av de ni milene kom en annen løper borti hodet til Nygaard. Resultatet var at de nye Oakley-brillene hans gikk i bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer