Andreas (30) fikk Haaland-respons

I 2017 la Andreas Bryhn ut en tweet om at Erling Braut Haaland ville ende opp i OBOS-ligaen. Twitter-meldinga gikk hele veien til hovedpersonen selv.

SPÅDOM: 30-åringen fra Lier hadde ikke all verdens tro på Norges stjernespiss i 2017. Foto: Privat
SPÅDOM: 30-åringen fra Lier hadde ikke all verdens tro på Norges stjernespiss i 2017. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Få kunne se for seg utviklingen som Erling Braut Haaland har hatt de siste åra. Da jærbuen meldte overgang til Ole Gunnar Solskjærs Molde i 2017, var det mange som omtalte superspissen som et stort talent i Norge, men at han fem år seinere skulle ende opp i Manchester City hadde de færreste turt å spå.

Det tvilte Andreas Bryhn fra Lier i Drammen på. 30-åringen la 11. september 2017 ut en tweet om Norges største fotballstjerne.

Den lød som følger:

«Erling Håland. Spiss i SandnesUlf når han er 23 han. Max»

Tidenes bom vil kanskje noen si, men ikke nødvendigvis en spinnvill spådom, mener mannen bak tweeten.

- Folk jeg kjenner sier ofte at jeg må spå det motsatte som de ønsker at skal skje, for da kommer det faktisk til å skje, sier Bryhn til Dagbladet.

Likt av Haaland

Ferden videre for Haaland gikk som kjent fra Molde til Red Bull Salzburg, videre til Dortmund, før han til slutt endte hos de engelske seriemesterne.

- Når Haalands karriere begynte å skyte fart, tenkte du noe særlig på at den tweeten lå der?

- Nei, jeg tenkte ikke så mye på det. Men når han dro til Østerrikske kom den opp igjen. Når han scora mot Paris Saint-Germain i Champions League kom den opp, og ikke minst når han nå gikk til City. Det er som regel en eller annen som finner den fram når Haaland gjør noe, sier han.

Tweeten har i skrivende stund 552 likes, en av dem er fra Haaland selv.

- Jeg tror det var en kompis av meg som gjorde meg oppmerksom på det. Jeg husker ikke akkurat når det var. Kanskje et par år siden, hvis jeg skulle tippa.

BEVEGELIG: Borussia Dortmund tar ikke lett på bevegelighet, det får Erling Braut Haaland og de andre stjernene kjenne på. Video: Borussia Dortmund / YouTube Vis mer

- Drit fet

I dag synes han de 56 tegnene han i 2017 skrev bare er morsomt.

- Jeg har vel skrevet rundt 150 000 tweets eller noe sånt. Jeg tar det der fryktelig lite seriøst. Om folk finner noe artig i det, tenker jeg bare at det er fett.

- Hvis Haaland leser denne artikkelen, hva ville du sagt til han? Unnskyld?

- Nei, jeg lever i en verden der «unnskyld» er irrelevant. Jeg synes Erling Braut Haaland er drit fet. Jeg husker en gang han fikk et spørsmål om hvorfor han alltid svarer så kort når media intervjuer han. Så sa han «stiller du dumme spørsmål, får du dumme svar». Jeg har fulgt med på sport i 25 år og er faktisk overrasket over at ikke flere har samme tilnærminga, avslutter Bryhn.

Manchester City åpner Premier League-sesongen borte West Ham 7. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer