RASKEST: Andreas Bakkerud var raskest av samlige under VM-runden i rallycross på Lydden Hill i England i dag. Foto: Jakub Nitka / NTB Scanpix
RASKEST: Andreas Bakkerud var raskest av samlige under VM-runden i rallycross på Lydden Hill i England i dag. Foto: Jakub Nitka / NTB ScanpixVis mer

Andreas Bakkerud vant på Lydden Hill

Overtok VM-ledelsen fra Petter Solberg.

Andreas Bakkerud vant VM-runden i rallycross på Lyddel Hill i dag.

Bakkerud var raskest i finalen og vant foran svenske Robin Larsson, mens Andrew Jordan tok tredjeplassen.

- Det var en ubeskrivelig seier. Alt har gått på skinner i hele helgen. Det har vært gode valg hele tiden, sa Bakkerud til NTB.

Petter Solberg kjørte også bra på ærverdige Lydden Hill, hvor Martin Schanche i sin tid hentet et titall triumfer i EM-runder. Solberg kjempet lenge i teten med Bakkerud, men var innblandet i en krasj med Tanner Foust og ble bare nummer seks i finalen.

Fusket - Teamet hadde ikke helt tur i dette løpet. Bilen min fusket på de to siste rundene i semifinalen. Den stoppet faktisk flere ganger underveis, og jeg mistet en klar ledelse. Med dårlig startspor i finalen ble det mye fighting, og kampen mot Tanner Foust på tredje runde ble i tøffeste laget for oss begge, sa Solberg.

Bakkerud overtok også ledelsen i VM-sammendraget fra Solberg, som vant den første VM-runden. Bakkerund har 49 poeng mot Solbergs 46.

- Det var helt rått. Det har vært en tøff weekend hvor det har vært utrolig jevnt mellom førerne. Det er ikke mange sekundene som skiller fra førsteplass til tiendeplass, sa Bakkerud, som ble nummer to bak Solberg i VM-premieren.

Hell neste Neste VM runde kjøres på Lånkebanen i Hell i Trøndelag.

- Jeg er klar for Hell, sa Bakkerud.

Akkurat den setningen gjør seg best på engelsk.

- Jeg håper det norske publikum kjenner sin besøkelsestid og møter opp. Vi trenger all hjelpen vi kan få fra publikum i Trøndelag, sa søndagens vinner.

(NTB)