Andreas Evensen ble årets bokser

24-åringen hedres av WBO.

ÅRETS BOKSER: Andreas Evensen (24).
Foto: Sari Gustafsson / SCANPIX
ÅRETS BOKSER: Andreas Evensen (24). Foto: Sari Gustafsson / SCANPIXVis mer

||| Trønderen Andreas Evensen (24) er kåret til årets interkontinentale bokser i World Boxing Organisation (WBO).

Fjærvekteren, som bokser for Helge Wærøy i Melhus, ble interkontinentalmester i WBO da han slo thailenderen Peesaddaeng Kiatsakhanee i Finland 26. mars i år. Han avgjorde kampen på teknisk knockout i sjuende runde.

Halvannen måned senere, 11. mai, forsvarte han tittelen ved å slå Jose Saez på teknisk knockout i den sjette runden. Også den kampen ble bokset i Finland, og Evensen vant to overbevisende seirer.

Han skal nå, etter all sannsynlighet, bokse om VM-tittelen i fjærvekt i WBO mot skotten Ricky Burns 4. desember i Glasgow, og det er de to overbevisende kampene om interkontinentaltittelen som har gitt ham den sjansen.

Det råder foreløpig litt kaos rundt VM-kampen i desember, men Helge Wærøy sier til NTB at han har tro på at Melhus-klanen får innfridd de kravene de har stilt promotor Frank Warren, slik at kampen kommer til å gå.

Det var på kongressen i Cartagena i Colombia nylig at Evensen ble kåret til årets bokser.

Edoardo Ceccoli, som er president i WBOs interkontinentale komité, skriver i en e-post til promotor Pekka Mäki og manager og trener Helge Wærøy at Evensen vil få WBO-prisen enten tilsendt eller neste gang han går i ringen for å bokse tittelkamp.

(NTB)