NOK ER NOK: Andreas Evensen legger opp. Nå gleder
han seg til å gjøre helt andre ting i livet.
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
NOK ER NOK: Andreas Evensen legger opp. Nå gleder han seg til å gjøre helt andre ting i livet. Foto: Claus Fisker / NTB scanpixVis mer

Andreas Evensen legger hanskene på hylla

- Jeg føler at nok er nok.

Knapt to måneder etter EM-tapet for Alexander Miskirtchian har Andreas Evensen besluttet å gi seg som proffbokser.

Evensen opplyste fredag i en pressemelding at han er klar for å legge hanskene på hylla.

- Jeg føler nå at «nok er nok». Jeg har kommet dit hen at jeg har lyst til å fokusere på andre ting i livet, sier Evensen.

Han har vært profesjonell bokser siden 2006 og trent boksing i 12 år, de siste 11 av dem i Melhus. Evensen har blant annet vært interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger. Han har også holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association). I løpet av proffkarrieren vant han 17 kamper og tapte tre, mens én endte uavgjort.

Stolt trener - Som sagt; jeg avslutter nå et kapittel i livet og åpner et nytt, noe jeg gleder meg veldig til. Men jeg kommer selvsagt til å være en del av det miljøet jeg kommer fra, i den utstrekning og grad jeg får tid til, sier Evensen.

Den colombianskfødte trønderen ønsker samtidig å takke familie, treningskamerater, sponsorer og trener Helge Wærøy for samarbeidet. Wærøy sier at han respekterer Evensens beslutning om å gi seg.

- Dette er en beslutning som Andreas har tatt på egen hånd, og det er en avgjørelse jeg og resten av teamet rundt ham respekterer til fulle.

- Jeg er utrolig glad og stolt over at jeg har fått lov til å være trener, mentor og manager for Andreas i alle disse årene. Det har vært en stor glede og ære, sier Wærøy.

Avsluttet med EM-tap Evensens siste proffkamp ble tapet for EM-tittelholderen Alexander Miskirtchian i Esbjerg i februar. Nordmannen ble slått ut da dommeren stoppet oppgjøret i siste runde.

Andreas Evensen har også gått VM-kamp i super fjærvekt med marginalt tap. Han er blitt norgesmester i boksing fire ganger.

(NTB)