Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas Evensen vant for tiende gang på knockout

- Plankekjøring, mener treneren.

|||Andreas Evensen slo italieneren Gianpiero Contestabile på teknisk knockout i femte runde og innkasserte sin tiende seier som profesjonell.

Allerede etter ti sekunder i den første runden traff Evensen med en bortimot perfekt venstre hook og satte italieneren på baken i kampen som gikk i fjærvekt.

- Jeg fikk en veldig god start og ble faktisk litt overrasket selv over at jeg skulle klare å sette ham på baken med en gang, sa Andreas Evensen til NTB noen minutter etter kampen.

Men selv om han fikk et aldri så lite overtak på den 13 centimeter høyere italieneren med 14 seirer (7 på knockout) og ett tap med en gang i første runde, klarte han ikke å få noe avgjørende overtak i kampen.

- Italieneren var tøff og kom tilbake i kampen etter nedslagningen, men han var aldri skikkelig farlig. Andreas hadde god kontroll, og etter min mening var dette plankekjøring, skrøt trener og manager Helge Wærøy.

Nå står Andreas Evensen med ti seirer og ett tap som profesjonell.

Tøff motstander
- Det er ingen tvil om at det var en tøff motstander jeg møtte. Derfor var jeg forberedt på å gå tiden ut (åtte runder) med ham. Han hadde en fordel i og med at han var 13 centimeter høyere enn meg, men jeg har sparret mot Arne Ernstssen som måler 1,90 meter på strømpelesten, hjemme i Melhus, så jeg var godt forberedt på en høy motstander. Jeg har i så måte mye å takke sparringpartneren min for, sa Evensen.

Han hadde sparret mellom 50 og 60 runder før kampen.

- Kanvasen her i Manchester var glatt, så jeg slet litt med det underveis i kampen, men Helge (Wærøy) sa til meg at jeg skulle være tålmodig og holde tempoet, og det klarte jeg, forklarte Evensen.

- Jeg ble truffet under kampen, men det var aldri noe jeg merket skikkelig, og det er ingen tvil om at jeg traff både bedre og oftere enn ham, sa trønderen på 23 år.

Mot EM-kamp

- Nå er Andreas inne på toppen av Europa-rankingen, så en EM-kamp kan komme når som helst. Det spørs litt på flaksen og timingen, sa Wærøy til NTB fredag kveld.

- Før denne kampen har vi spurt om hjelp fra det lille profesjonelle miljøet hjemme i Norge, men ingen har hjulpet oss. Derfor måtte vi klare oss på egen hånd, men nå har vi bevist at det er fullt mulig også, sa Wærøy som var imponert over eleven sin. Det var det mange andre som var også.

- Ricky Hatton som arrangerte dette stevnet, kom bort og gratulerte meg etter kampen min. Det var moro. Derfor kommer jeg til å nyte dette øyeblikket for alt hva det er verd nå, og så tar jeg neste kamp når den kommer, sa Andreas Evensen til NTB.

Da avgjørelsen falt i den femte runden, slo han først en stående telling på sin italienske motstander. Deretter gikk han løs på ham med alt han hadde. Contestabile hadde ingenting å svare med, og dommeren gikk inn og brøt kampen. Da var italieneren nærmest forsvarsløs.

- Det var en veldig fortjent seier og Andreas bokset glimrende, slo Helge Wærøy fast i telefonen til NTB fredag kveld.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling