Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas Håtveit endte på 4. plass i slopestyle

Legger opp umiddelbart.

BARE NESTEN: Andreas Håtveit (27) kjørte glimrende, men havnet på den bitre 4. plassen i formiddag. Foto: Bjørn Langsem
BARE NESTEN: Andreas Håtveit (27) kjørte glimrende, men havnet på den bitre 4. plassen i formiddag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andreas Håtveit (27) ble på forhånd utpekt som det største norske håpet i slopestyle, og spådommene viste seg å stemme.

Hallingdølen leverte to gode runs i formiddag, og sikret seg dermed 4. plass bak amerikanerne Joss Christensen (95,80), Gus Kenworthy (93,60) og Nicholas Goepper (92,40).

Nær pallen Håtveit ble belønnet med 89,60, og lå på 3. plass etter første run, men i runde to kjørte Kenworthy strålende, og tok seg dermed forbi nordmannen.

Håtveit  maktet å hevde seg i run nummer to, og oppnådde hele 91,80, men det holdt altså ikke til en pallplass.

- Det var sjukt ass, helt vilt. Det så ut som om dommerne vurderte å gi meg 3. plass. Crewet i finalen er CREWET. Det er ingen som har kjørt så bra dom dette før, sier Håtveit til TV 2.

Nå legger han opp for å prioritere familien. Den beslutningen var tatt allerede før OL.

- Nå står viktigere ting på agendaen: Kone og barn. Jeg har vunnet alt som er å vinne unntatt dette, så jeg er fornøyd, sier han.

Slo svenske Om ikke annet slo 27-åringen Henrik Harlaut. Svensken ble før OL utropt til söta brors kanskje aller største gullhåp, men han klarte altså ikke innfri forventningene.

RÅTT: Andreas Håtveit leverte et glimrende første-run i ekstremparken i Rosa Khutor. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
RÅTT: Andreas Håtveit leverte et glimrende første-run i ekstremparken i Rosa Khutor. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer

Harlaut oppnådde 84,40 i sitt andre run. Det holdt til 6. plass.

De to andre nordmennene i finalen i formiddag, Aleksander Aurdal (25) og Øystein Braaten (18), leverte begge mer enn godkjent.

Aurdal endte på 7. plass med 81,80, mens unge Braaten kom på 10. plass med 66,40.

Per Kristian Hunder (24) ble slått ut i kvalifiseringen.

Hele Norges coronakart