Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas kastet over 91 meter

Karrierens nest lengste kast.

epNYTT SUPERKAST: Andreas Thorkildsen kastet i kveld sitt nest lengste kast i karrieren, da han leverte 91,28 meter i Zürich. Foto: EPA
epNYTT SUPERKAST: Andreas Thorkildsen kastet i kveld sitt nest lengste kast i karrieren, da han leverte 91,28 meter i Zürich. Foto: EPA Vis mer

(Dagbladet.no) Andreas Thorkildsen ble historisk da han fullførte gulltrippelen med VM-gull på Olympiastadion i Berlin for fem dager siden.

Han sugde ikke lenge på gullkaramellen, for allerede i kveld kastet han seg inn i en ny konkurranse.

I kveldens Golden League-stevne i Zürich ledet Thorkildsen etter første runden, med et kast på 88,13 meter. Så våknet villdyret i ham.

27-åringen kastet hele 91,28 meter i andrekastet - det nest lengste han noen sinne har kastet.

- Det føltes veldig bra og det gikk jo langt, sier Thorkildsen til NRK.

Ga seg etter kastet
Dette er selvfølgelig også hans beste kast i år, og også den beste lengden noen har nådd denne sesongen. Sørlendingens personlige rekord er på 91,59 - og kveldens kast var altså bare 31 centimeter bak dette.

- Jeg er i veldig god form, jeg pleier å være det rundt mesterskapene. Det er det jeg flyter videre på nå. Det er vanskelig å si om det kunne gått lenger, men jeg har snakket med Åsmund (Martinsen, trener), og han sa at utgangen var veldig bra, sier spydesset.

Kort tid etter kastet kastet han inn håndkleet. Andreas har slitt litt med lyskeproblemer tidligere i år, og disse kom tilbake etter superkastet. Han ville ikke ta noen sjanser, vel vitende om at 91,28-kastet trolig holdt til seier - noe det også gjorde.

Antti Ruuskanen (Finland) var nest best med 85,39 meter og Ari Mannio (Finland) kom på tredjeplass med 81,82.

- Jeg kjente tendenser til krampe i lysken og med det resultatet tenkte jeg at det ikke er noen vits å risikere noe. Jeg har jo to konkurranser igjen denne sesongen, sier Andreas til NRK.

Foran Hattestad
Det var aldri noen tvil i VM-finalen på søndag. Andreas Thorkildsen klinte til med nytt årsbestekast allerede i andrerunden, og 89,59 ble også vinnerlengden. Sørlendingen hadde også det nest lengste kastet i finalen.

KOMPLETT SAMLING: For fem dager siden sikret Andreas Thorkildsen seg en komplett gullsamling. Nå har han vunnet både VM, OL og EM. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KOMPLETT SAMLING: For fem dager siden sikret Andreas Thorkildsen seg en komplett gullsamling. Nå har han vunnet både VM, OL og EM. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Dermed ble han den første i verden som har klart å vinne gull i både OL, VM og EM - det maktet ikke engang legenden Jan Zelezny.

- Det er morsomt å ha klart noe ingen andre har gjort før. Nå har jeg et fullt sett med gull, sa Thorkildsen.

Spyddronningen Trine Hattestad er også innhentet av Thorkildsen. Begge har seks internasjonale medaljer, men Thorkildsen har flere gull - og han er dermed tidenes største friidrettsutøver i Norge.

Og han har ikke tenkt til å gi seg med dette.

- Jeg håper å fortsette så lenge kroppen og motivasjonen holder, og foreløpig er det ikke noen fare med noen av delene. Jeg fortsetter gjerne til 2016, sa Thorkildsen til Dagbladet.

Skal trene hekkeløp
Planene for å bli enda bedre inneholder blant annet hekkeløp.

For å få opp frekvensen i tilløpet, kommer Andreas til å trene hekkeløping i vinter. Og hvem er bedre egnet til å lære ham det enn samboer Christina Vukicevic, Norges soleklart beste hekkeløper?

- Jeg har sett ham løpe hekk før, og for å si det sånn: Han har litt å jobbe med, he-he, sa Christina til Dagbladet på gullfesten natt til mandag.

- Men det kommer til å bli morsomt, og jeg har absolutt tro på opplegget trener Åsmund Martinsen har pønsket ut, sier Christina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling