Andreas kastet over 91 meter

Karrierens nest lengste kast.

epNYTT SUPERKAST: Andreas Thorkildsen kastet i kveld sitt nest lengste kast i karrieren, da han leverte 91,28 meter i Zürich. Foto: EPA
epNYTT SUPERKAST: Andreas Thorkildsen kastet i kveld sitt nest lengste kast i karrieren, da han leverte 91,28 meter i Zürich. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Andreas Thorkildsen ble historisk da han fullførte gulltrippelen med VM-gull på Olympiastadion i Berlin for fem dager siden.

Han sugde ikke lenge på gullkaramellen, for allerede i kveld kastet han seg inn i en ny konkurranse.

I kveldens Golden League-stevne i Zürich ledet Thorkildsen etter første runden, med et kast på 88,13 meter. Så våknet villdyret i ham.

27-åringen kastet hele 91,28 meter i andrekastet - det nest lengste han noen sinne har kastet.

- Det føltes veldig bra og det gikk jo langt, sier Thorkildsen til NRK.

Ga seg etter kastetDette er selvfølgelig også hans beste kast i år, og også den beste lengden noen har nådd denne sesongen. Sørlendingens personlige rekord er på 91,59 - og kveldens kast var altså bare 31 centimeter bak dette.

- Jeg er i veldig god form, jeg pleier å være det rundt mesterskapene. Det er det jeg flyter videre på nå. Det er vanskelig å si om det kunne gått lenger, men jeg har snakket med Åsmund (Martinsen, trener), og han sa at utgangen var veldig bra, sier spydesset.

Kort tid etter kastet kastet han inn håndkleet. Andreas har slitt litt med lyskeproblemer tidligere i år, og disse kom tilbake etter superkastet. Han ville ikke ta noen sjanser, vel vitende om at 91,28-kastet trolig holdt til seier - noe det også gjorde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer