Andreas Martinsen hentet opp fra farmerlaget til Colorado Avalanche

- Det blir sykt moro.

HENTET OPP: Andreas Martinsen kan få sin debut i NHL etter at han ble hentet opp fra farmerlaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HENTET OPP: Andreas Martinsen kan få sin debut i NHL etter at han ble hentet opp fra farmerlaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Landslagsspilleren Andreas Martinsen går mot sin NHL-debut. Han er hentet opp til Colorado Avalanche fra farmerlaget.

- Jeg føler jeg har gått gradene og funnet mitt spill nå. og fått selvtillit og sånne ting. Jeg føler at jeg er veldig klar til å komme opp der og spille. Og at jeg er mye mer klar enn hvis jeg hadde gått rett inn i laget fra «training campen», sier Martinsen til Nettavisen.

Martinsen har så langt spilt for San Antonio Rampage i AHL-serien. Han har gjort ett mål og hatt en målgivende pasning på sine ni kamper for laget.

Kan få debut tirsdag Mats Zuccarello har de siste sesongene vært den eneste norske spilleren i verdens tøffeste ishockeyliga.

Colorado Avalanche møter Philadelphia Flyers på bortebane tirsdag. Laget har ikke hatt en god sesongstart og er sist i sin avdeling med 9 poeng på 14 kamper.

Andreas Martinsen hang lenge med i sesongoppkjøringen før han ble sendt til AHL og San Antonio.

Onsdag norsk tid kan han bli den åttende norske spilleren som får sjansen i NHL.

- Sykt moro - Ja, når jeg tenker på det begynner jeg bare å smile. Folkene rundt meg tenker sikkert «hva er det som skjer med han som sitter der, a?». Det er litt sånn. Det blir sykt moro, i alle fall, sier Martinsen til Nettavisen.

Nordmannen med flest NHL-kamper er Mats Zuccarello som står med 236 grunnseriekamper og 43 sluttspillkamper for New York Rangers. Espen «Shampo» Knutsen er nummer to på listen med sine 207 kamper for Anaheim Mighty Ducks og Columbus Blue Jackets.

Ole-Kristian Tollefsen (163), Patrick Thoresen (106-14), Jonas Holøs (39), Anders Myrvold (33) og Bjørn Skaare (1) har også kamper i NHL.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram