Andreas Mikkelsen (23) klarte noe ingen andre har klart før ham

- Utrolig å bli mester for annet år på rad.

HISTORISK: Rallykjører Andreas Mikkelsen klarte å forsvare sin IRC-tittel. Foto: AFP PHOTO/EMILY IRWING-SWIFT/NTB scanpix
HISTORISK: Rallykjører Andreas Mikkelsen klarte å forsvare sin IRC-tittel. Foto: AFP PHOTO/EMILY IRWING-SWIFT/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen hadde klart å forsvare en IRC-tittel i rally før Andreas Mikkelsen (23) greide kunststykket med annenplass i siste løp søndag.

Mikkelsen ble i fjor første norske vinner av Intercontinental Rally Challenge-serien (IRC). Sammen med kartleser Ola Fløene (43) er det blitt to seirer, fem annenplasser og 58 fartsprøveseirer.

Det er rekord.

- Utrolig å bli mester for annet år på rad. Vi kjempet hardt for å vinne på Kypros, men tre punkteringer kostet oss for mye tid. Vi satset virkelig alt, og på så tøft underlag er det fort gjort å punktere, sa Mikkelsen.

I løpet av de to siste sesongene har han vunnet imponerende 99 fartsprøver.

Den norske duoen tok tidlig ledelsen på Kypros etter seier på åpningsprøven, men lørdagen startet med to tapte minutter på grunn av punktering.

Seks bestetider senere var forspranget til ledende Nasser Al-Attiyah krympet inn til kun 49 sekunder. Men med enda en punktering ødela seierskampen.

Kartleser Ola Fløene fikk æren av å kjøre løpets siste fartsprøve - og han kjørte inn til en meget respektabel 13. beste tid. Fløene og Mikkelsen skiller lag etter denne sesongen med mer enn seks års samarbeid bak seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer