Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas Mikkelsen jager pallplass i Spania

Har bare to mann foran seg.

LUKTER PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen har bare to mann foran seg på resultatlista etter lørdagens etappe. Foto: NTB Scanpix
LUKTER PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen har bare to mann foran seg på resultatlista etter lørdagens etappe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen har bare to mann foran seg på resultatlista etter lørdagens etappe i Rally Catalonia.

Det er lagkameratene i Volkswagen, franske Sebastian Ogier og finske Jari-Matti Latvala som ligger foran ham.

Nordmannen var bare nummer seks foran lørdagens etappe, men klatret kraftig på resultatlisten med sterk og stabil kjøring. Etter åtte fartsprøver på asfalt er han 56,9 sekunder bak lederen, men 4,5 sekunder bak jakter spanske Dani Sordo. Det er derimot bare 2,9 sekunder fram til Latvala på annenplass.

- Deg har vært en god dag. Vi har kjørt fort og klatret på listen. Jeg har kjørt noen av mine beste asfaltprøver i dag, sa Mikkelsen.

Spennende avslutning Han var ikke helt fornøyd med innsatsen på fredagens grusprøver, men satte seg som mål å klatre til tredjeplass. Det klarte han allerede lørdag.

Da det skiftet til rene asfaltprøver, viste den allerede klare VM-vinneren Ogier seg fram. Han var raskest på de tre første prøvene. Så overtok Latvala og var raskest på de to neste.

Latvala gjorde en feil tidlig lørdag, men hans sterke avslutning gjorde at han tok seg forbi Andreas Mikkelsen som en stund var oppe på annenplass.

- Jeg er fornøyd med det meste i dag, men jeg slet med litt understyring, så alt var ikke perfekt. Vi forsøkte å gjøre noen endringer, men da ble det faktisk enda verre, sa Mikkelsen, som akter å kjøre for pallplass søndag.

Feil innstilling Mads Østberg kjørte godt fredag, da han kun tapte tid på grunn av en punktering, men på lørdagens prøver hang han ikke helt med de raskeste.

- Jeg var veldig bestemt på at det skulle gå fort i dag, men merket med en gang at vi startet med en bil som ikke hadde de rette innstillingene og som understyrte mye, sa Østberg.

Etter lørdagens prøver var han distansert med 1.43 minutter og så ut til å beholde sin femteplass, men har kvalte motoren på den siste korte prøven og måtte se briten Kris Meeke foran seg. Det skiller bare 1,5 sekunder mellom de to.

Østberg sa seg likevel fornøyd med kjøringen sin selv om han tapte til de aller raskeste på asfalt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!