Andreas Mikkelsen lover et «vanvittig angrep» om rallyseieren i Polen

Må ta igjen 5,6 sekunder i morgen.

JAKTER SIN FØRSTE SEIER: Andreas Mikkelsen ligger på andreplass i rally Polen før løpets to siste fartsprøver søndag. Normannen lover å gjøre et skikkelig forsøk på å hente inn 5,6 sekunder som skiller opp til ledende Sebastien Ogier.
JAKTER SIN FØRSTE SEIER: Andreas Mikkelsen ligger på andreplass i rally Polen før løpets to siste fartsprøver søndag. Normannen lover å gjøre et skikkelig forsøk på å hente inn 5,6 sekunder som skiller opp til ledende Sebastien Ogier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Andreas Mikkelsen (25) har ennå til gode å vinne sitt første VM-løp i rally, men litt over klokka 12 i morgen vet vi om han i sin 59. wrc-runde endelig lykkes å med å innta øverste trinnet på seierspallen.

Før søndagens to avsluttende fartsprøver i rally Polen ligger nordmannen på andreplass, 5,6 sekunder bak Volkswagen-lagkamerat Sebastien Ogier (31).

Fem komma seks sekunder.

Den ørlille luka i tid må Nordmannen hente inn på 29.2 kilometer, fordelt på to fartsrpøver (den samme etappen skal kjøres to ganger).

- Lyst til å vinne - Alt er mulig, jeg kjører for seier. Jeg vet at det kommer til å bli tøft, for Seb har ingen planer om å lette på høyrefoten. Men ingen skal si at jeg ikke prøver, for det kommer til å bli et vanvittig angrep fra min side. Jeg lyst til å vinne, sier Andreas Mikkelsen.

Fra før har han tre andreplasser og seks tredjeplasser som palløp. I morgen kan han altså skrive historie som den tredje nordmannen som vinner en VM-runde i rally, etter Petter Solberg og Mads Østberg.

Valgte seg ut Polen Overfor Dagbladet pekte Mikkelsen for flere uker siden seg ut nettopp løpet i Polen som stedet hvor han følte han hadde gode seiersmuligheter. Løpet i Polen kom tilbake på VM-kalenderen i fjor, etter å ha vært ute i mange år - og er et løp som passer Mikkelsen godt, med høy fart og gode veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer