JAKTER SIN FØRSTE SEIER: Andreas Mikkelsen ligger på andreplass i rally Polen før løpets to siste fartsprøver søndag. Normannen lover å gjøre et skikkelig forsøk på å hente inn 5,6 sekunder som skiller opp til ledende Sebastien Ogier.
JAKTER SIN FØRSTE SEIER: Andreas Mikkelsen ligger på andreplass i rally Polen før løpets to siste fartsprøver søndag. Normannen lover å gjøre et skikkelig forsøk på å hente inn 5,6 sekunder som skiller opp til ledende Sebastien Ogier.Vis mer

Andreas Mikkelsen lover et «vanvittig angrep» om rallyseieren i Polen

Må ta igjen 5,6 sekunder i morgen.

(Dagbladet) Andreas Mikkelsen (25) har ennå til gode å vinne sitt første VM-løp i rally, men litt over klokka 12 i morgen vet vi om han i sin 59. wrc-runde endelig lykkes å med å innta øverste trinnet på seierspallen.

Før søndagens to avsluttende fartsprøver i rally Polen ligger nordmannen på andreplass, 5,6 sekunder bak Volkswagen-lagkamerat Sebastien Ogier (31).

Fem komma seks sekunder.

Den ørlille luka i tid må Nordmannen hente inn på 29.2 kilometer, fordelt på to fartsrpøver (den samme etappen skal kjøres to ganger).

- Lyst til å vinne - Alt er mulig, jeg kjører for seier. Jeg vet at det kommer til å bli tøft, for Seb har ingen planer om å lette på høyrefoten. Men ingen skal si at jeg ikke prøver, for det kommer til å bli et vanvittig angrep fra min side. Jeg lyst til å vinne, sier Andreas Mikkelsen.

Fra før har han tre andreplasser og seks tredjeplasser som palløp. I morgen kan han altså skrive historie som den tredje nordmannen som vinner en VM-runde i rally, etter Petter Solberg og Mads Østberg.

Valgte seg ut Polen Overfor Dagbladet pekte Mikkelsen for flere uker siden seg ut nettopp løpet i Polen som stedet hvor han følte han hadde gode seiersmuligheter. Løpet i Polen kom tilbake på VM-kalenderen i fjor, etter å ha vært ute i mange år - og er et løp som passer Mikkelsen godt, med høy fart og gode veier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utfordringen med å ta inn de 5,6 sekundene er at nettopp Ogier var raskest i fjor på den etappen førerne skal gjennom to ganger i morgen. Men Mikkelsen var nest raskest, så det er ingen tvil om det er disse to det vil dreie seg om i morgen.

- Må gi det et forsøk - Andreplass er også bra, men jeg er et konkurransemenneske og har selvsagt lyst til å vinne, så jeg må gi det et forsøk, sier Andreas Mikkelsen til Dagbladet.

Samtidig er han klar på at oppgaven er enorm:

Ogier har vært helt suveren i år og med 69 poengs ledelse i VM-sammendraget har franskmannen så godt som allerede avgjort kampen om VM-tittelen.

Om han forsvarer ledelsen i morgen, så vinner han det femte av sju løp i år.

- Det er ikke lett å ta igjen noe på Ogier, og iallfall ikke over så få kilometer på disse veiene. Men våkner jeg med «rett fot» i morgen, så kan det være at jeg tror jeg kan klare det. Men det blir en avveining. Om jeg tar for store sjanser, så er det også en risiko.

- Om jeg ikke tar inn noe på den første prøva, så blir det vanskelig, sier Mikkelsen til Dagbladet.

Ingen teamordre Et interessant aspekt er det også at Ogier og Jari-Matti Latvala er nominert som Volkswagens førere i konstruktørmesterskapet, mens Mikkelsen bare kan score poeng for seg selv - og altså ikke i fabrikk-VM.

Ergo vil Volkswagen gå glipp av verdifulle poeng om Mikkelsen skulle snyte Ogier for seieren i morgen.

Like fullt forsikrer Andreas Mikkelsen, som nylig skrev under en langtidsavtale med Volkswagen, at han ikke har fått noen teamordre om å holde seg bak Ogier i morgen.

- Jeg er blitt lovet at jeg får kjøre for seieren, og uansett leder Volkswagen med så mange poeng at det ikke er noen fare, sier Mikkelsen til Dagbladet.

NB! SS18 starter klokka 09.10 søndag, mens SS19 har start klokka 12.08.

OFFENSIV: Andreas Mikkelsen.
OFFENSIV: Andreas Mikkelsen. Vis mer