BRØT:  Andreas Mikkelsen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BRØT: Andreas Mikkelsen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Andreas Mikkelsen måtte bryte Rally Sardinia

Østberg langt bak.

Andreas Mikkelsen brøt Rally Sardinia fredag. Nordmannen fikk slått av festet på en av støtdemperne på bilen. Dermed var rallyet over for Volkswagen-føreren.

Det er newzealenderen Haydon Paddon i Hyundai-teamet som noe overraskende har tatt føringen på Sardinia. Etter at fem fartsprøver er unnagjort, leder han med 23 sekunder foran Jari-Matti Latvala. VM-leder Sebastien Ogier følger like bak. De to sistnevnte er lagkamerater med Mikkelsen.

Nordmannen lå på tredjeplass da uhellet var ute på den fjerde spesialprøven fredag. Det høyre støtdemperfestet var blitt slått av. Han og kartleser Ola Fløene forsøkte å fikse bilen, men etter noen få kilometer måtte de stoppe på grunn av problemer med bensinpumpen.

- Uheldigvis så klarte vi ikke å reparere skaden på bilen. Derfor må vi bryte resten av dagen, tvitret han.

Han vil derimot kjøre lørdagens og søndagens prøver.

Mats Østberg hadde ingen heldig første prøve fredag. Han valgte litt for harde dekk, men fikk ikke de forventede forholdene, og tapte derfor mye til de beste.

Heller ikke de neste prøvene gikk nordmannens vei, og foran fredagens første service ligger han på en beskjeden åttendeplass. Han har 1.23 minutter opp til teten.

(NTB)