Andreas Mikkelsen på pallen i Argentina

Hayden Paddon vant.

<strong>TREER:</strong> Andreas Mikkelsen beholdt tredjeplassen på de tre siste fartsprøvene i Rally Argentina. Hayden Paddon vant VM-runden. Foto:  AFP PHOTO / DIEGO LIMA
TREER: Andreas Mikkelsen beholdt tredjeplassen på de tre siste fartsprøvene i Rally Argentina. Hayden Paddon vant VM-runden. Foto: AFP PHOTO / DIEGO LIMA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen beholdt tredjeplassen på de tre siste fartsprøvene i Rally Argentina. Hayden Paddon vant VM-runden.

Mikkelsen tok tredjeplassen med 11,9 sekunder til gode på spanske Daniel Sordo, men hadde langt opp til vinner Paddon og Sebastien Ogier på annenplass. Nordmannen var hele 1.05 bak vinneren fra New Zealand, mens Ogier endte 51 sekunder foran.

- Det har vært et bra løp. Planen var å kjøre midt i veien på den sikre siden. Vi fikk viktige poeng til slutt, spesielt fordi vi ikke fikk noe i Mexico. Dette tar jeg med meg videre, sa Mikkelsen.

Paddons første Paddon sikret seieren med strålende kjøring på siste fartsprøve. Før avslutningen hadde han to sekunders forsprang, men han vant til slutt med 14,3 sekunder.

- Jeg tok ikke nok sjanser. Hayden våget mer enn meg, og all ære til ham for det, sa Ogier etter rallyet.

- For meg handlet det ikke om seier for enhver pris. Jeg er fornøyd med 2.-plass og verdifulle poeng i kampen om VM-tittelen.

Paddon tok sin første seier i et VM-rally. Han er også den første newzealender som har greid den bedriften.

Østberg på femte Mads Østberg ble nummer fem nesten fem minutter bak Paddon og hadde over tre minutter opp til fjerdeplassen. Henning Solberg ble nummer ni.

- For min del føler jeg at vi gjorde vårt beste. Det vil sikkert kunne finnes enkelte ting som kan gjøres bedre, men når vi treffer med kjøring og samarbeid inne i bilen sånn vi har gjort her, er jeg vant til å kjempe om pallplasser. Det var vi langt unna her, sa Østberg.

Neste VM-runde er i Portugal 19.-22. mai.

- Jeg gleder meg til Portugal nå, hvor vi kommer med et bra resultat i bagasjen. Så kan vi kline til litt mer der nede, sa Mikkelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer