Andreas Nilsen satset alt

22-åringen Andreas Nilsen satset alt i kvartfinalen, men endte i snøføyka. Likevel imponerte han de fleste med 17. plassen i sitt aller første verdenscuprenn.

- Dersom man skal vinne er man nødt til å satse alt, sa unggutten, som var aller best av de norske i den første kvalifiseringsrunden i mandagens knockoutslalåm i Italia.

Nilsen kjører på europacuplaget, og er kommet fra det såkalte universitetslaget i Trondheim sammen med Truls Ove Karlsen.

- Jeg hadde ikke drømt om dette, men det er gått bra for meg i de siste europacuprennene jeg har kjørt. Dessuten har vi et kjempebra lag i europacupen, noe som gjør at vi kjører med både styrke og selvtillit, sa Nilsen til NTB.

Han kunne ikke forklare den enorme framgangen han har hatt denne sesongen.

- Jeg har ikke trent på noen annen måte enn tidligere. Ikke har jeg gjort noe annet som er annerledes heller, men jeg satser hele tiden på å gjøre tingene så enkelt som mulig. Kanskje det kan ligge noe der, undret han seg etter 17. plassen.

Foreløpig kommer han til å satse videre på europacupen, men dersom det byr seg sjanser i verdenscupen, så sier han ikke nei takk.

- Nå får jeg vel et litt bedre startnummer, og da blir det mer interessant å kjøre verdenscuprenn med en gang, sa han i Sestriere mandag.

Steve Skavik, alpinlandslagets tekniske trener, var full av lovord både om Andreas Nilsen og om ungguttene, som er i ferd med å etablere seg på slalåmlaget.

- Jeg trodde ikke det skulle gå så fort å bygge opp et slagkraftig lag igjen. Dette er bare helt fantastisk, og disse gutta kan være med å kjempe helt i toppen i alle renn, dersom de får bedre startnummer. Det er bare det som skiller dem fra verdenstoppen nå, mente Skavik.

(NTB)