Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Andreas Nygaard vant det kinesiske Vasaloppet

Norske profiler i Asia.

VANT: Andreas Nygaard var sterkest og tok seieren på 50-kilometeren i det kinesiske Vasaloppet. Tredjeplassen gikk til Stian Hoelgaard.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</span>
VANT: Andreas Nygaard var sterkest og tok seieren på 50-kilometeren i det kinesiske Vasaloppet. Tredjeplassen gikk til Stian Hoelgaard.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Andreas Nygaard var sterkest og tok seieren på 50-kilometeren i det kinesiske Vasaloppet. Tredjeplassen gikk til Stian Hoelgaard.

Selv om flere av de norske profilene lot være å reise til Asia, fikk Norge likevel to pallplasser i Ski Classics-rennet.

Nygaard var i mål på tiden 2.11.35,3. Han slo sin svenske lagkamerat Jens Eriksson med to tidels sekund. Begge går for Team Santander. Hoelgaard var ytterligere én tidel bak.

- Nå skal jeg hjem å sove, sa Nygaard med et smil til NRK.

Langdistanserennet gikk over 2 x 25 kilometer. Ifølge Nygaard gikk det sakte i begynnelsen.

- Alle gikk nok og tenkte at det ville eksplodere ut på annenrunden. Der gikk det fort. Vi var åtte-ni mann som kom av gårde. Jeg ble veldig sliten mot slutten. Hovedmålet var å krysse målstreken først, så dette var en stor dag for meg, sa 26-åringen.

Torgeir Skare Thygesen og Kjetil Dammen ble henholdsvis nummer fire og fem.

I kvinneklassen gikk russiske Olga Rotsjeva til topps. Hun vant foran Britta Nordgren fra Sverige, mens japanske Masako Ishida tok tredjeplassen.

Ski Classics fortsetter med det 60 kilometer lange Kaiser Maximilian Lauf i østerrikske Seefeld 14. januar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media