Andreas satser på ett kast

Slik kan du se om han lykkes.

BEIJING (Dagbladet.no): Natt til torsdag kaster vårt fremste gjenværende gullhåp kvalifisering i Fugleredet i Bejing. En kvalifisering alle regner med blir en ren formalitet for den regjerende OL-mesteren.

Den direkte kvalik-grensa er satt til 82,5 meter og skal normalt ikke være et problem.

- Jeg må gå inn i kvaliken på samme måte som en konkurranse. Jeg må gjøre en innsats for å klare 82,5 meter også, sier Thorkildsen til Dagbladet.no.

- Jeg satser på ett kast, men vi får se når vi kommer dit.

Føles som et VM

Da Dagbladet.no møtte Thorkildsen i den norske precampen to timer utenfor Beijing, kjedet han seg. Fredag ankom han deltakerlandsbyen og er veldig fornøyd med det.

- Jeg liker meg mye bedre her enn i precampen. Den var fin den også, men dette passer meg mye bedre. Her er det mye mer å gjøre. Det er bra med mat, det er tv-kanaler som viser OL, og internett fungerer i hvert fall, forteller han.

Han påstår han har fått med seg det meste av det som er sendt av olympisk idrett på tv, men han har også rukket å ta en tur innom OL-stadion.

Andreas satser på ett kast

- Den er ekstremt fin, en veldig spesiell stadion. Det er greit at dette er OL, men da jeg satt på stadion føltes det som et VM. Det er akkurat det samme, bortsett fra at det er mange andre mennesker i matsalen, sier han.

Går for gull

På pressemøtet han arrangerer inne i deltakerlandsbyen er han en populær mann for spesielt finske journalister.

Av de tøffeste utfordrerne i finalen lørdag nevner han selvfølgelig finnene Järvenpaa og Pitkämäki, men også australske Bannister og litaueren Vasilevskis.

- Jeg blir overrasket om gullet ikke ligger på rundt 90 meter i finalen, sier han til norsk presse, men da han blir spurt av en finne om han vil være fornøyd med sølv er han ikke i tvil:

- Jeg er ikke her for å kaste for sølv. Jeg kaster for gull. Jeg kan ikke gå inn i en konkurranse med mål om å tape, det tror jeg ikke noen av de andre som kan vinne gjør heller.