Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Andreas skal bare få en god kastopplevelse

Spyd-kvalik i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no): I kveld kaster Andreas Thorkildsen EM-kvalifisering i spyd. Først onsdag kveld går finalen og det er en sensasjon dersom nordmannen skulle svikte i forsøket.

24-åringen er tross alt mannen som har kastet lengst i verden denne sesongen, med 91,59 m.

Friidrettssjef Ketil Tømmernes tror kvaliken i kveld blir brukt til å teste seg ut mot de andre.

- Kvaliken er alltid interessant, spydkasterne føler hverandre på tærne. Det er en liten markering mot konkurrentene, sier friidrettsjefen.

Thorkildsen kaster i A-gruppa kl. 18.10, mens Ronny Nilsen er med i B-gruppa fra kl. 19.30. Tømmernes ser ikke bort fra at OL-mesteren og sølvvinneren fra VM i fjor nøyer seg med ett kast.

- Man ser ofte at de aller beste kaster bare én gang.

- Hva er Andreas\' mål for kvelden?

- Han skal bare få en god kastopplevelse, sier Tømmernes.

KLAR TIL KAST: Andreas Thorkildsen kaster i spyd-kvaliken i kveld. - Andreas skal bare få en god kastopplevelse, sier friidrettssjef Ketil Tømmernes. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
KLAR TIL KAST: Andreas Thorkildsen kaster i spyd-kvaliken i kveld. - Andreas skal bare få en god kastopplevelse, sier friidrettssjef Ketil Tømmernes. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Også Susanne Wigene (28) er i aksjon i kveld, kl. 20.10. Hun løper 10 000 m, en distanse hun bare har vært gjennom én gang de to siste årene.

Det er 5000 lørdag som er hovedmålet for haugesundsjenta.

- Jeg vil si at en topp 8-plassering er meget bra for henne, sier Tømmernes.

image: - Andreas skal bare få en god kastopplevelse