NESTEN:Andreas Stjernen tok en sterk andreplass, men var bare 0,3 poeng bak vinnerer Richard Freitag fra Tyskland. Foto: NTB Scanpix
NESTEN:Andreas Stjernen tok en sterk andreplass, men var bare 0,3 poeng bak vinnerer Richard Freitag fra Tyskland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Andreas Stjernen var 0,3 poeng fra seier i Oberstdorf

Men tok sin første pallplassering i karrieren.

yske Richard Freitag vant verdenscuprennet i skiflyging lørdag. Andreas Stjernen tok annenplassen, slått med 0,3 poeng.

Freitag hoppet 209 meter i første og 206,5 i annen omgang. Han fikk totalt 409,8 poeng. Stjernen landet på 205,5 meter i sitt første hopp og var lengst i finaleomgangen med 212 meter.

Han var fattige tre tidels poeng fra sin første seier, men han kunne glede seg over sin første pallplassering i karrieren. Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer endte på tredjeplass et halvt poeng bak Stjernen.

Små marginer Det er veldig lite som skiller når forholdene er noenlunde like i skiflyging. Stjernen har totalt bare vært 1,8 poeng unna to seirer i skiflyging i årets sesong. I Vikersund skilte det 1,5 poeng fram til vinneren i det ene rennet, og nå altså bare 0,3. Anders Jacobsen hoppet 203,5 og 206 meter og fikk 402,3 poeng, som holdt til femteplass. Tom Hilde fulgte opp en god norsk dag i skiflygingsbakken med 206 og 203 meter, som holdt til 297,5 poeng og 7.-plass. Anders Bardal landet på 200,5 og 19,3,5 meter og havnet på 16.-plass. Kim René Elverum Sorsell gjorde også en godkjent innsats med sine to hopp på 197,5 meter. Han havnet på plassen bak Bardal. Et vanligvis godt norsk skiflygingskort, Rune Velta, lyktes ikke helt og landet på 184,5 og 195 meter. Han ble nummer 25. Anders Fannemel med 176 meter ble dårligst av de norske. Med 162,4 poeng måtte han nøye seg med 32.-plass én omgang.

Kamp om plassen Konkurransen er den tredje i FIS' laghoppuke. Slovenia leder klart den konkurransen. Laghoppuken avsluttes søndag med lagkonkurranse, der det norske laget består av Bardal, Hilde, Jacobsen og Stjernen. Stjernen, Velta og Fannemel kjemper for øvrig om den siste VM-plassen for Norge, men det spørs om ikke Sprova-hopperen får den plassen. Det norske VM-laget offentliggjøres trolig mandag.

(NTB)