Andreas Thorkildsen avslutter sesongen umiddelbart

Trøbbel med hofta.

AVSLUTTER SESONGEN: Andreas Thorkildsen avslutter sesongen umiddelbart. Det er på grunn av problemer med hofta som ikke lar seg finne ut av. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVSLUTTER SESONGEN: Andreas Thorkildsen avslutter sesongen umiddelbart. Det er på grunn av problemer med hofta som ikke lar seg finne ut av. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen skuffet under Bislett Games, der han havnet sist. Den fortsatte også i Paris i begynnelsen av juli. Nå velger spydkasteren å avslutte sesongen.

Thorkildsen har smerter i hofta, og utfordringene er så krevende at det er mest forsvarlig å avslutte sesongen umiddelbart.

- Det er ingen annen utvei enn å erkjenne at utfordringene med hofta er så krevende at jeg må avslutte sesongen nå. Det er frustrerende å ha smerter som hemmer meg, og som vi ikke finner ut av, sier Thorkildsen i en pressemelding.

Inget EM i Zürich Det vil si at det ikke blir noe EM i Zürich på det norske spydesset.

- Nå ser jeg fram til å få diagnostisert problemene, og få behandling som gjør at jeg kan komme tilbake i trening med tanke på neste sesong, sier Thorkildsen.

Friidrettsforbundets lege Ove Talsnes sier i pressemeldingen at det er usikkert om smertene kommer fra ryggen, hofta eller bekkenet. Derfor vil skaden nå utredes skikkelig.

- Deretter vil vi sette i gang behandling med sikte på at han skal bli helt frisk og kvitt smertene, slik at han kan trene seg opp igjen og komme tilbake neste sesong, sier han.

Støtter beslutningen Norges Friidrettsforbunds sportssjef Ronny Nilsen støtter beslutningen om å avslutte sesongen.

- Det er selvfølgelig synd at han ikke kan konkurrere i EM, men samtidig er dette en viktig avgjørelse for at han skal kunne komme tilbake på høyt internasjonalt nivå, sier Nilsen.

Andreas Thorkildsen

Alder: 32 (født 1. april 1982)
Yrke: Spydkaster
Klubb: Kristiansand
Trener: Åsmund Martinsen
Personlig rekord: 91,59 meter (Bislett 2006)
Sesongbeste: 80,52 meter (Eugene i juni)
Utvalgte meritter:
OL: 2 gull, VM: 1 gull og 3 sølv, EM: 2 gull, Diamond League: 1 sammenlagtseier, NM: 8 gull (6 kongepokaler).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer