HARDKJØR:  Andreas Thorkildsen har igjen et stykke før han er tilbake i toppformen.   Foto: Jacques Hvistendahl
HARDKJØR: Andreas Thorkildsen har igjen et stykke før han er tilbake i toppformen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Andreas Thorkildsen er vårt største gullhåp

Elleve utøvere er klare for friidretts-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sportssjef Ronny Nilsen er ikke i tvil: Andreas Thorkildsen er den av våre 11 VM-utøvere det er grunn til å ha størst forventninger til.

Fristen og muligheten for å bli med til VM gikk ut mandag, og i løpet av den siste hektiske helgen med VM-kvalifiseringer, kom ingen flere norske utøvere gjennom nåløyet.

- Jeg konstaterer at en blanding av skader, fødsler og veldig tøffe krav har gjort at ikke flere enn 11 av våre utøvere klarte kravene, sier Nilsen til NTB.

Han vil ikke si at han er skuffet, men hadde nok håpet på å ha med en tropp som var noe større til den russiske hovedstaden.

De 11 som nå reiser har vært klare ganske lenge, men sportssjefen har ventet med å gjøre det formelle uttaket. Saken er nemlig den at Norge og alle andre land, bare kan sende en utøver på B-krav i hver øvelse. Nilsen ville ikke binde seg ved å ta ut utøvere for tidlig.

Topp åtte Andreas Thorkildsen er, slik NTB tolker sportssjef Ronny Nilsen, den mest sannsynlige medaljekandidaten i den norske VM-troppen. Han klarte gullet i VM i 2009 og fikk sølv i Daegu for to år siden.

Men etter det har det buttet imot for Thorkildsen som bare ble nummer seks i finalen i London-OL i fjor.

- Jeg vil nok si at Thorkildsen er vårt største håp, sett ut fra det han har prestert tidligere i år, blant annet i Diamond League, sier Nilsen.

Han er rask med å legge til at det er flere andre som også kan prestere bra, og han tror på i alle fall fire finaleplasseringer.

- Jeg mener det er realistisk å tro at vi kan få fire utøvere inne blant de åtte beste. Det er Thorkildsen (spyd), Henrik Ingebrigtsen (1500 meter), Jaysuma Saidy Ndure (100 og 200 meter) og Erik Tysse (50 kilometer kappgang).

Bra avslutning Nilsen legger ikke skjul på at han er spent på mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen. Styrken hans ligger i en bra avslutning.

- Henrik har gjort det bra i mesterskap tidligere, så han kan prestere nå også, men det spørs hvordan løpsutviklingen blir. fordelen hans er at avslutningene hans vanligvis er veldig sterke.

- Sindre Buraas på 5000 meter har noe av det samme, så han kan overraske også, mener Nilsen Han er også fornøyd med at Jaysuma Saidy Ndure virkelig har fått opp farten. Han klarte 9,95 og 20,12 i litt for mye medvind i helgen, men tidene tyder på at formen er på topp.

Også Ezinne Okparaebo viser klar framgang. Hun løp 100 meteren på 11,21 i Sundsvall i helgen.

Ved siden av de som har vært under enten A- eller B-kravene og tatt ut til VM, har også maratonløperen fra Haugesund, Urige Buta, kvalifisert seg. Han har valgt å takke nei til VM-maraton nå, for å konsentrere seg om EM neste år. Det mesterskapet går i Zürich.

De norske VM-deltakerne reiser til Moskva mellom 6. og 13. august. Første konkurransedag på Ljusniki stadion er 10. august.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer