Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas Thorkildsen valgt inn i friidrettsforbundets utøverkommisjon

Fikk fjerde flest stemmer.

 IKKE GLEMT: VM-utøverene har stemt på hvem de vil ha inn i utøverkommisjonen. Spydkaster Andreas Thorkildsen ble valgt inn med 639 stemmer.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE GLEMT: VM-utøverene har stemt på hvem de vil ha inn i utøverkommisjonen. Spydkaster Andreas Thorkildsen ble valgt inn med 639 stemmer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen ble søndag valgt inn i IAAFs utøverkommisjon. Han fikk fjerde flest stemmer da årets VM-deltakere stemte på sine favoritter.

Thorkildsen har fått de siste sesongene ødelagt av skade, men spydkasteren er slett ikke glemt i friidrettsverden. Han var krysset av på 639 av de 1267 gyldige stemmesedlene som ble innlevert fra de 1873 påmeldte i VM.

Flest stemmer fikk kulestøter Valerie Adams fra New Zealand med 834, fulgt av Mutaz Essa Barshim fra Qatar (743), russiske Jelena Isinbajeva (712), Thorkildsen (639), svenske Christian Olsson (599) og japanske Koji Murofushi (536).

De seks ble valgt inn i Det internasjonale friidrettsforbundets utøverkommisjon med virkning fra kommende årsskifte. Det var til sammen 16 kandidater.

For å være valgbar måtte en utøver være nominert av sitt nasjonale friidrettsforbund og ha deltatt i minst ett av de to siste VM eller forrige OL.

Med valget av Thorkildsen ble det en god norsk avslutning på et VM hvor de norske resultatene var skuffende.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!