Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreas tok sitt andre X-gull

Vant trick-renn i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til søndag vant Andras Ygre Wiig slopstylefinalen i X Games i USA.

I natt slo 25-åringen til med en seier også i trick-konkurransen.

Den norske snowboarderen vant finalen med et 1080-hopp og slo Travis Rice, melder AP. Trickrennet har ikke stått på programmet i X-games på seks år, men Wiig mener det helt klart har en framtid.

I finalen fikk Wiig 90 poeng, mens Rice falt. Dermed ble det ikke to hopp i finalen.

- Jeg synes det er tøft, og det kommer til å utvikle sporten fordi du må ta noen sjanser for å komme til finalen. Selv om det bare er ett hopp synes jeg det er et kult renn. Det er stor underholdning, sier Wiig til AP.

Wiig pådro seg en hjernerystelse og en hælskade på trening før mesterskapet i Colorado, og var usikker på deltakelsen.

- Det gjelder å gjøre ting du kan. Du lærer mye i konkurranser som dette. Det er to omganger, og definitivt verdt å kjøre sikkert i første omgang, for så å dra på i det andre hoppet, sier Wiig.

I finalene landet han trygt på beina, til gull.

TAKEOFF: Her har Andreas Wiig forlatt hoppet i trickrennet i X Games i natt norsk tid. Nordmannen tok gull. Foto: Scanpix/Ap
TAKEOFF: Her har Andreas Wiig forlatt hoppet i trickrennet i X Games i natt norsk tid. Nordmannen tok gull. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!