Andreas Wiig vant tidenes råeste slopestyle

- Beste jeg har gjort.

VAIL (Dagbladet.no): Askergutten Andreas Wiig (25), vant i natt tidenes råeste slopestyle-konkurranse med et perfekt run i Vail i Colorado, USA.

- David Benedek (TYS) lå rett i ryggen min etter at han satte en vanvittig dobbel-cork 1260 (3,5 rotasjoner med dobbel salto) på et av hoppene. Da måtte jeg dra på enda mer, og det neste runnet satte jeg helt perfekt. Det er det beste runnet jeg noensinne har gjort, forteller Wiig.

Andreas Wiig tok sølv i denne konkurransen de to foregående årene. Det var følgende run som endelig ga han seieren, tre poeng foran Benedek: Backside rodeo 900 på første hopp, direkte inn i en cab 1080 på andre hopp, til en switch backside 900 på tredje hopp, til frontside 1080 på siste hopp. I railparken fortsatte han med boardslide på c-railen, cab 270 på kinkboksen og frontside rock to fakie på wallriden.

- Jeg er kjempefornøyd! Konkurransen hadde et vanvittig nivå, fortsetter landslagskjøreren.

«The Machine»

Gjennom den 1,5 time lange finalen ble det vist slopestyle-kjøring på et nivå som kanskje aldri tidligere har vært vist i en konkurranse. Løypen bestod av fire svære hopp med platåer på rundt 20 meter, som endte i et rail-område.

Andreas Wiig ansees for å være en av verdens beste snowboardere. Han ble nylig kåret til årets kjører på norske Snowboard Awards, og er landets ukronede slopestyle - konge. Han har også fått kallenavnet «The Machine» fordi han lander det meste han prøver på.

Styrken til Andreas er at han er en god allroundkjører med en smooth stil og landinger stødige som fjell. Dette gjør at han er ekspert på denne grenen, skrev bladet Snowboarder nylig.

LYSENDE LØP: Andreas Wiig leverte en snowboard-oppvisning av de sjeldne da han vant The Honda Session i Vail, Colorado i natt. Foto: Timothy Peare
LYSENDE LØP: Andreas Wiig leverte en snowboard-oppvisning av de sjeldne da han vant The Honda Session i Vail, Colorado i natt. Foto: Timothy Peare Vis mer

- Det siste året har Andreas fokusert mye på å lære seg nye, avanserte triks. Det at de sitter helt perfekt i en så viktig konkurranse, er drømmen til alle snowboardere som konkurrerer. Andreas er en kjempeinspirasjon for resten av landslaget og snowboardere i Norge på alle nivåer, mener landslagstrener Roger Hjelmstadstuen.

Sterk juniorinnsats

Det nyeste norske talentet, juniorlandslagskjører Torstein Horgmo (19) fra Trondheim, kjørte også bra. Han endte på en oppsiktsvekkende 10. plass, foran 30 av verdens beste kjørere.

- At Torstein er så høyt oppe og hilser på verdenseliten er spennende og et veldig godt resultat, sier landslagstreneren.

Også Wiig har lovord om den unge trønderen.

- Jeg har kjørt med han en del det siste året, og den gutten er god! Han er en kjører som skiller seg veldig ut.

- Verdens beste

OL-vinner Shaun White, som i fjor vant denne konkurransen få poeng foran Wiig, deltok ikke i år. Likevel får Askergutten sin sjanse til revansj over amerikaneren i X-Games i slutten av januar

Andreas Wiig vant tidenes råeste slopestyle

- Jeg gleder meg til å se hva Andreas kan få til. Han har vist at han per dags dato er verdens beste snowboardkjører, så det blir spennende å se om Shaun White kan hamle opp med ham, sier Hjelmstadstuen.