TUNGT: Jakob Fuglsang viste svakhetstegn på den andre etappen i Tour de France. Det er dårlig nytt for Astana og Danmark. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no
TUNGT: Jakob Fuglsang viste svakhetstegn på den andre etappen i Tour de France. Det er dårlig nytt for Astana og Danmark. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.noVis mer

Andremann i Tour de France er syk

Danskenes håp ille ute.

GÉRARDMER LA MAUSELAINE (procycling.no): Da Alberto Contador forsøkte å riste av seg Vincenzo Nibali i den siste bakken, var det en isolert gul trøye som fulgte.

Hans eminente hjelperytter og andremann sammenlagt Jakob Fuglsang var borte.

Dansken var sjanseløs på å følge feltet opp den nest siste bakken elleve kilometer fra målstreken. Et alvorlig slag for Astanas ambisjoner om gul trøye.

- Jeg er fortsatt andremann i Tour de France. Forhåpentligvis går det bedre de neste dagene, sier Fuglsang til procycling.no og dansk presse utenfor lagbussen.

29-åringen sammenlagtrytteren sliter med magevondt og influensasymptomer. Det er kritisk når én av rittets tøffeste etapper venter mandag.

- Jeg har diaré og er på grensen til å ha feber om morgenen. I tillegg hostet jeg en del i natt. Jeg merker at beina er litt tomme, sier dansken.

- Også Kristoff har problemer med magen, er det noe som går i feltet?

-Det kan det jo være, men jeg er den eneste som sliter med det på vårt lag, svarer Fuglsang procycling.no.

Les også: Kristoff sliter med helsa i Tour de France

En svekket danske betyr at langt mer henger på Nibali hos de asurblå kasakhstanerne.

-Det viktigste nå er å bli frisk igjen. Da kan jeg hjelpe Nibali og kanskje prøve å vinne en etappe, sier Fuglsang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagsjef Aleksandr Vinokurov avdramatiserer danskens problemer og tror Skandinavias beste treukersrytter kommer til å være klar for kampen som venter i fjellene.

-Jakob tapte litt tid i dag, men han kan bevise i morgen og på mandag at han er bedre. Jeg tror mageproblemene hans er grunnet det røffe været, og Jakob kommer til å være klar til mandagens fjelletappe, forklarer Vinokurov.

29-åringen beholdt andreplassen sammenlagt selv om han tapte nesten to minutter til Contador. Nå er han bare 14 sekunder foran Richie Porte på tredjeplass.

Søndag fortsetter touren i fjellene. Seks kategoriserte stigninger og 170 kilometer venter. Da må Fuglsang vise at han er på bedringens vei for at han skal klare å hjelpe Nibali til triumf i Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.