Andreplass i «sinte» sko

I et drøyt minutt ledet Lasse Kjus på Østerrikes Hermann Maier. I mål var han nest best. Og tro det eller -det var ikke gutten det var noe feil med i Beaver Creek. Det var skiskoa hans som var for «sinte».

-Jeg har valgt ganske aggressive skisko, sier Lasse Kjus til NTB. -Jeg vet ikke hva som gikk galt, men jeg kjørte saktere i de lettere partiene av løypa. Så nå skal jeg forsøke noen sko som er litt mindre aggressive.

Svaret på skobyttet får han allerede i dagens Super-G. Hermann Maier tok sin 30. verdenscupseier og den tredje for sesongen i går kveld. Han ser ut til å være like umulig denne sesongen som den han avsluttet i mars. Men han føler seg ikke trygg, og årsaken er norsk og åpenbar:

-Lasse Kjus er tilbake, sier Hermann Maier.

Og:

-Han kjører veldig bra på ski.

Fire av fem på pallen

Etter at han mistet verdenscupåpningen i Sölden på grunn av sjukdom har Lasse kjørt fem renn i Nord-Amerika. Han har fire pall-plasseringer og en 10. plass. Og Hermann Maier er den som er minst overrasket. Fordi fjorårets avbrekk har gjort Lasse Kjus toppmotivert og sprengsulten på nye framganger.

-Sjøl om Lasse var syk tror jeg han hadde godt av den sesongen han ikke fikk kjørt, sier Hermann Maier. -Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne tatt et friår sjøl. Men jeg føler meg pigg og det er bra at Lasse er tilbake.

-Når konkurransen blir tøffere blir jeg bare enda mer motivert.

Lasse må hvile

Men hvordan skal Kjus klare å klå den østerrikske alpinkongen. Svaret er latterlig enkelt:

-Jeg må kjøre fortere, sier Lasse og ler. Og for å klare det når det gjelder som mest - i VM i St. Anton -må han ta hvilepauser.

-Jeg har ikke Hermann Maiers utrolige kraft og bestemthet, sier Lasse Kjus. -Jeg må spare energi og lade batteriene en gang i blant. Og derfor planlegger jeg å droppe utforrennet i Val d'Isere (neste helg) og konkurransene i Garmisch Partenkirchen før VM.

  • Født: 14. jaunar 1971.
  • Høyde: 180 cm.
  • Sivil status: Ugift, oppvokst i en familie på fem. Er kjæreste med Marianne Berner.
  • Bor: Oslo.
  • Yrke: Skiløper.
  • Hobby: Golf og båter.
  • Klubb: Bærum Skiklubb.
  • Meritter: OL-gull kombinasjon 1994, VM-gull kombinasjon 1993, storslalåm og super-G 1999, OL-sølv utfor og VM-sølv kombinasjon 1996, utfor, slalåm og kombinasjon 1999. Sammenlagt vinner v-cup 1996 og 1999.

  • Aktuell: Kjører super-G i dag i Beaver Creek.

Også i går kveld måtte Lasse Kjus dele seierspallen med to østerrikere. Stefan Eberharter ble nummer tre - 32 hundredeler bak nordmannen. -Jeg håper det kommer opp noen løpere fra andre nasjoner snart, sier Lasse. -Noen ganger blir det ensomt på pallen med alle de østerrikerne. Og Hermann Maier er enig. Også han vil ha større bredde i toppen.

-Det tenner meg, sier Maier. -Og jeg regner med at Lasse Kjus og jeg vil bytte på om å lede verdenscupen utover denne sesongen.

<B>NÆRMER SEG TOPPEN:</B> Lasse Kjuus kjørte raskest av alle i utforløypas første del.-Jeg vet ikke hva som gikk galt, men jeg kjørte saktere i de lettere partiene av løypa, sier Lasse.
<B>GLADE GUTTER:</B>Lasse Kjuus, Hermann Maier og Stephan Eberharter trives godt på seierspallen i Beaver Creek.