Andreplass i superturnering

Magnus(16) sjokkerer verdenseliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sjakkvidunderet Magnus Carlsen klarte en sterk andreplass i den internasjonale toppturneringen Morelia-Linares i dag. Bortsett fra VM, er denne turneringen den mest prestisjetunge i den internasjonale sjakkverdenen.

Sluttstillingen i Morelia-Linares etter 14 runder:
1. Vishy Anand (India) 8,5 poeng

2-3. Magnus Carlsen (Norge) og Aleksander Morozevitsj (Russland) 7,5 poeng

4-5. Peter Svidler (Russland) og Levon Aronian (Armenia) 7 poeng

6. Vassilij Ivantsjuk (Ukrania) 6,5 poeng

7-8. Veselin Topalov (Bulgaria) og Peter Leko (Ungarn) 6 poeng

I dag var Carlsen bare én kamp unna seieren, og premiepengene på 100.000 euro. Men med tap i siste match, måtte han nøye seg med andreplassen av de åtte inviterte spillerne.

President i Norges sjakkforbund, Torstein Bae, sier den unge nordmannen er et talent av de sjeldne.

- Jeg tror vi her må kunne snakke om et slags geni. Det han har klart her er helt utrolig. Mangnus er ikke bare Norges håp, men den eneste i Skandinavia, Europa, Vesten, som kan utfordre Asia om en verdensmestertittel, sier Bae til Dagbladet.no

16-åringen fra Lommedalen var klart lavest rangert i feltet med sin 24. plass på verdensrankingen, men viste ingen respekt for de svært meritterte motstanderne.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor gammel den nest yngste er, men det er ingen andre her som er yngre enn 25, sier Bae.

Carlsen var den første nordmannen noensinne som har blitt invitert til den prestisjefylte turneringen, og den gode innsatsen gjør at håpet nå er å virkelig hevde seg i årets VM.

I mai er det kvartfinale, og håpet er å komme seg videre helt til finalen, der verdens åtte beste spillere møtes.

<strong><b>GENI:</strong></b> Magnus Carlsen kom til turneringen rangert klart nederst, likevel har han nå sikret seg en imponerende andreplass. Foto: SCANPIX
GENI: Magnus Carlsen kom til turneringen rangert klart nederst, likevel har han nå sikret seg en imponerende andreplass. Foto: SCANPIX Vis mer
Andreplass i superturnering

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer