Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andreplass til hopperne

Tyskland ble for sterke for de norske hoppgutta i lørdagens lagkonkurranse i Zakopane. Norge var til slutt 40 poeng bak suverene tyskere.

ANKERMANN: Johann Andre Forfang hoppet sist for Norge som sikret andreplassen i lagkonkurransen i Zakopane. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
ANKERMANN: Johann Andre Forfang hoppet sist for Norge som sikret andreplassen i lagkonkurransen i Zakopane. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer

Marius Lindvik, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Johann André Forfang sikret norsk annenplass i Polen. Slovenia ble nummer tre.

Tyskland ledet med 20,1 poeng på Norge etter 1. omgang, etter at ankermann Forfang skuffet i siste hopp.

Lindvik startet finaleomgangen godt og reduserte tyskernes forsprang etter et hopp på 140 meter. Johansson leverte et greit andrehopp, men klarte ikke å nærme seg Tyskland ytterligere.

Forfang revansjerte seg

Tande hoppet heller ikke langt nok til å knipe innpå avstanden. Etter tre hopp i finaleomgangen var avstanden opp til Tyskland blitt 29,9 poeng.

Forfang revansjerte seg i finaleomgangen med et hopp på 132 meter, og dermed endte Norge som nummer to.

Verdenscupleder Karl Geiger var ankermann for Tyskland og hadde ingen problemer med å sikre seieren. Han hoppet 142 meter i konkurransens siste hopp, og tyskerne vant til slutt suverent.

– Kjedelig

De norske hoppgutta tok ledelsen i rennet da førstemann Lindvik strakte seg til 131,5 meter i 1. omgang. Johansson fulgte opp med et kjempehopp på 134 meter, og Norge holdt dermed på ledelsen foran Tyskland og Østerrike.

Også etter tre hopp i første omgang var Norge i tet. Tande hoppet 131 meter, men Tyskland knappet innpå ledelsen. Forfang fikk det imidlertid ikke til å stemme. Han hoppet bare 122,5 meter, og dermed var det 20,1 poeng opp til ledende Tyskland før finaleomgangen.

– Det er kjedelig å ikke levere når man får tillit som ankermann, sa Forfang til NRK etter 1. omgang.