Andres Iniesta går til frontalangrep på Mourinho

Får støtte av Xavi.

KRITISK: Barcelonas Andres Iniesta er vanligvis en forsiktig fyr, men i et radiointervju hudfletter han Chelsea-boss José Mourinho. Foto: REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix
KRITISK: Barcelonas Andres Iniesta er vanligvis en forsiktig fyr, men i et radiointervju hudfletter han Chelsea-boss José Mourinho. Foto: REUTERS / Albert Gea / NTB ScanpixVis mer

José Mourinhos trenerperiode i Real Madrid gjorde mer vondt enn godt for spansk fotball, ifølge Barcelona-stjernen Andrés Iniesta.

Mourinhos suksess i den spanske hovedstaden ble overskygget av en rekke skandaler. Blant annet vraket han kaptein Iker Casillas og kom på kant med både spillere og tilhengere.

- Mer godt enn vondt
Etter tre år i Real reiste portugiseren og tok over gamleklubben Chelsea. Det feller Casillas' spanske landslagskollegaer ingen tårer over.

- Du må bare se på fakta. Han skadet spansk fotball. Generelt sett gjorde Mourinho mer godt enn vondt, sier Andrés Iniesta i et intervju med avisa El Pais.

- Men jeg liker ikke å snakke om ham i det hele tatt. Så om det går greit, lar vi det være med dét, la midtbanestjernen til.

Ikke imponert
Iniesta får støtte av lagkameraten Xavi, som er fornøyd med at Mourinho har forlatt La Liga.

- Det er opplagt at jeg ikke er begeistret for fotballen han står for, sier han til avisen Sport.

Xavi understreker at kritikken ikke har bakgrunn i at Mourinho var trener for nettopp erkerivalen Real Madrid.

Playmakeren sier han gjerne ser et Real-lag som ligner den såkalte Galácticos-utgaven fra starten av 2000-tallet, da Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo og David Beckham herjet for de helhvite.

- Ingen framtid
- Jeg elsket å se dem spille, for de hadde en klar idé og et konsept. Mourinhos Real hadde ikke det. Det laget har ikke etterlatt noen arv for framtiden, slår han fast.

KONTROVERSIELL: Ikke alle er like glade i José Mourinho. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Ikke alle er like glade i José Mourinho. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix Vis mer

Xavi mener Europas største klubber er forpliktet til å spille «positiv» fotball.

- Det kan ikke være riktig at rike og mektige klubber skal spille som Chelsea gjorde i mesterligaen i fjor eller som Manchester City og Real Madrid har gjort i det siste, sier Barca-veteranen.

50-årige Mourinho har tidligere vært assistenttrener i Barcelona. Han har også hatt suksess som trener i Porto og Inter

(NTB)