Andres Iniesta punger ut for å redde moderklubben

Bidrar med 1,9 millioner kroner.

TEKNISK: De fleste er klar over hvilken stor (men liten) mann Andres Iniesta er på fotballbanen. Nå viser han storhet også utenfor banen. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB Scanpix
TEKNISK: De fleste er klar over hvilken stor (men liten) mann Andres Iniesta er på fotballbanen. Nå viser han storhet også utenfor banen. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går var Andres Iniesta, som seg hør og bør, en majestet da Spania slo ut Italia i semifinalen av prøve-VM. I dag viser han at han også er en gentlemann utenfor fotballbanen.

Albacete, som spiller i Segunda Division B (tredje nivå i Spania), stod i fare for å bli degradert på grunn av pengemangel. I ellevte time kom imidlertid Andrés Iniesta på banen med de 240 000 euroene (1,89 millioner kroner) som manglet, skriver goal.com. Pengene var i stor grad utestående lønn til spillerne.

Fotballnettstedet goal.com skriver videre at Albacete hadde blitt degradert til det fjerde nivået i det spanske ligasystemet om ikke gjelden hadde blitt ordnet opp i innen klokka 12:00 fredag.

Det sørget altså Iniesta for at ikke skjedde, og det er ikke første gangen han spytter inn kroner i klubben hvor han startet sin innholdsrike fotballkarriere. Også i 2011 bidro han, den gangen med så mye som ?420 000 (ca 3,3 millioner kroner).

Iniesta spilte for Albacete i to år før han sluttet seg til Barcelonas ungdomsakademi som 12-åring i 1996.