Andresen: - Jeg tror ikke vi overlever

Martin Andresen (38) er overrasket over hvor fort han tok nivået - men vet ikke om han fortsetter.

SJEF: Martin Andresen styrte Sandefjords midtbane i Bodø, men klarte ikke forhindre tap. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
SJEF: Martin Andresen styrte Sandefjords midtbane i Bodø, men klarte ikke forhindre tap. Foto: Anders Hoven, DigitalsportVis mer

Glimt - Sandefjord 2-1 (1-1)

BODØ (Dagbladet): Seks år etter at han strengt tatt la opp som fotballspiller, har Martin Andresen tilsynelatende få problemer med å markere seg i Tippeligaen.

Mot Bodø/Glimt i går noterte han seg for en pasning som resulterte i scoring, og andre fine gjennomspillinger, tre uker etter at han begynte å trene fotball igjen, og én uke etter at han re-debuterte i Tippeligaen.

- Skyhøye odds Men det hjalp så lite. Bodø/Glimt var en god del bedre, og fikk til slutt seiersmålet. Bodøværingene burde vunnet med to-tre mål til, men nøyde seg med 2-1.

Nå barker det mot nedrykk for Sandefjord, som på de seks siste kampene må ta sju poeng mer enn bunnrivalene - og i tillegg passere minst to av dem på tabellen.

- Jeg tror det vil gi skyhøye odds å sette penger på at vi ikke rykker ned. Skal jeg være realist, så tror jeg ikke at vi klarer å overleve. Statistisk sett rykker vi ned. Men vi kommer til å gi alt for å prøve. Vi spiller for å beholde plassen helt til siste teoretiske mulighet er gått, sier Martin Andresen til Dagbladet etter å ha sett sitt nye lag tape - for andre gang på rad med ham på laget, og for 17. gang på 24 kamper i Tippeligaen 2015.

Flyter på rutinen Det siste kvarteret så Martin fra sidelinja, sammen med trener Lars Bohinen, som for tre uker siden tilbød ham å gjøre comeback.
38-åringen takket sporty ja, og har siden bevist at han - ved å bevege seg smart - kan flyte på rutinen og sine kreative egenskaper som tilrettelegger på midtbanen.

- Det viktigste har vært å unngå skader. Og det har jeg klart.

- Hvor lenge blir du i Sandefjord?

- I utgangspunktet dette ene halvåret. Men hvis jeg beholder formen, og jeg syns det er gøy, så kan det hende jeg fortsetter.

- Også i 1. divisjon?

- Ja, det kan hende. Vi får se. Jeg har jo en rimelig krevende jobb ved siden av, sier Andresen, som er konsernsjef i Skeidar.

Bridge måtte vike Skeidar-jobben har han vært nødt til å fortsette i. Men favoritt-hobbyen bridge har måttet vike. Ironisk nok spiller han for Salten Bridgeklubb i Bodø, og Martin måtte tåle opptil flere fleipete kommentarer fra et par av bridge-kameratene som også har verv i gårdagens motstanderklubb, Bodø/Glimt.

- Hva må til for at Sandefjord skal berge plassen?

- Vi må vinne en kamp. Både for å få opp gløden, og fordi det er matematisk nødvendig. Vi mente vi hadde en god sjanse til tre poeng her i Bodø. Men nå må vi bare fokusere på neste kamp.

- Som er mot..?

- Eh... Husker ikke i farten. (Hjemme mot Haugesund neste søndag - red..)