Andresen avslørt av tilløpet

FFK-keeperen leste straffen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Thomas Myhres opphold i FFK ble kortere enn supporterne i Plankebyen hadde håpet på.

Men erstatteren som er hentet inn kan vise seg å bli like viktig for de hvite og røde, som landslagskeeperen var fram til han dro til Charlton.

- Vi hadde Myhre, og håper også Rami Shaaban kan redde mange poeng for oss, sier trener Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.no.

• Les også: Bertelsen raser mot utvisningen: - Var ikke nær Andresen

Bertelsen takker Shaaban

I går gjorde han nettopp dette, reddet poeng for Fredrikstad.

Drøye fem minutter inn i 2. omgang ble Charlie Miller og Brann tildelt en klar straffe på stillingen 1-1.

- Jeg så på tilløpet hans, og valgte å kaste meg til høyre. Det er alltid lettere for en høyrebeint spiller å legge ballen i det hjørnet. Spesielt på en dårlig bane, sier Shaaban til Dagbladet.no.

STOPPET ANDRESEN: Rami Shaaban reddet straffen til Martin Andresen. Her fra en annen situasjon i kampen. Foto: SCANPIX
STOPPET ANDRESEN: Rami Shaaban reddet straffen til Martin Andresen. Her fra en annen situasjon i kampen. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter kampen var Trond Erik Bertelsen skuffet. Både fordi han ble utvist rett før slutt, men også skuffet over at han lagde en unødvendig straffe da han felte Miller helt nede ved dødlinja.

Men han var også lettet over at lagkameraten mellom stengene reddet ham.

- Det var klønete av meg å felle Miller, men heldigvis reddet Shaaban. Jeg kan ikke annet enn å si takk til ham, sier landslagsbacken til Dagbladet.no.

Beskjeden redningsmann

30-åringen, som kom fra Brighton og som har spilt i Arsenal, ønsker ikke å framheve viktigheten av sin egen rolle. Shaaban skryter i stedet av laget, og forteller:

- Jeg gjorde bare jobben min, og det er å redde baller.

- Er du vanligvis god på straffer?

- Jeg hadde en periode da jeg var 24-25 år, hvor jeg følte at jeg ikke reddet noen. Men så plukket jeg flere. Det handler mye om selvtillit, og om rutine. Og litt flaks.

Andresen avslørt av tilløpet

En vegg i hvert mål

Straffen var ikke den eneste kjemperedningen hans. I 1. omgang strakk han seg så langt som det går an å strekke de 194 centimeterne, og dyttet et skudd fra Erik Huseklepp i tverrliggeren og videre til corner.

- Også der gjettet jeg, ut i fra hvordan motstanderen sto, på at skuddet ville komme i et bestemt hjørne. Og det kom til venstre, forklarer svensken.

Dessverre for ham scoret Charlie Miller på et brassespark på den påfølgende corneren. En ledelse som imidlertid bare varte i 40 sekunder. Det var tida John Anders Bjørkøy og hjemmelaget brukte på å utlikne.

Rami Shaaban var ikke den eneste keeperen som var god på Fredrikstad Stadion i går kveld. Også Brann-keeper Håkon Opdal leverte noen strålende redninger i 1. omgang.

- Han sto som en levende vegg. Håkon har hatt fin stigning i vinter, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Debatt

Hvem er Tippeligaens beste keeper?

ERFARING FRA ENGLAND: Rami Shaaban har tidligere spilt for Arsenal.
UTVIST: Trond Erik Bertelsen (i midten) ble utvist for å ha felt Andresen på vei gjennom. - Jeg var ikke nær ham, sier landslagsbacken.
FEBERREDNINGER: Håkon Opdal leverte noen fantastiske redninger i 1. omgang, da FFK kjørte over Brann.