Andresen beroliger Hareide

Landslags-nei et ikke-tema.

PODGORICA (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide er bekymret. Ikke med tanke på onsdagens treningskamp mot Montenegro.

Det er framtida til Martin Andresen som landslagsspiller og -kaptein som gjør at Hareide er bekymret.

Arbeidsdagene til midtbanespilleren har blitt veldig mye lenger og ansvarsområdet hans mange ganger større etter at han ble spillende manager i Vålerenga.

Hareide er redd for at han gaper over for mye, og at landslaget rett og slett vil miste den viktige sjefen på banen.

Vil ikke gi seg

Martin Andresen ser ingen problemer med de nye rollene og arbeidsmengden han har tatt på seg. Og han bedyrer at han ikke en gang har tenkt på å gi seg med landslagsfotball.

- Det har ikke vært et tema, sier han.

Andresen har det overordnede sportslige ansvaret i Vålerenga, selv om han overlater mye feltarbeid til hovedtrener Tor Ole Skullerud. Han er også kaptein for Oslo-laget.

Andresen beroliger Hareide

- Har arbeidsmengden i Vålerenga vært som forventet?

- Det er mye å gjøre, men jeg føler at vi er i rute. Og så er det ikke sånn at det er jeg som gjør alt. Jeg snakker mye med Tor Ole. For meg handler det om å prioritere arbeidsoppgaver og det har gått bra så langt, sier Andresen til Dagbladet.no.

- Har det meste klart

Han landet i den montenegriske hovedstaden i ettermiddag, sammen med resten av landslaget. Alle spillerne har forlatt sine klubber, som enten er midt i de siste sesongforberedelsene eller i serieinnspurten i England.

Men ingen andre har hovedansvaret for det som skjer hjemme, slik Martin har.

- Vi spiller treningskamp mot Stabæk i kveld, men de planene ble lagt for lenge siden, så det er ikke noe problem.

- Er det vanskelig å forlate Vålerenga bare noen dager før seriestart?

- Nei, egentlig ikke, for vi har det meste klart. Nå er vi tre spillere her (Jarl André Storbæk, Kristofer Hæstad og sjefen sjøl), men da får andre prøvd seg hjemme.

BEROLIGER ÅGE: Martin Andresen har ikke vært inne på tanken om å gi seg med landslagsfotball, slik Åge Hareide frykter. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
BEROLIGER ÅGE: Martin Andresen har ikke vært inne på tanken om å gi seg med landslagsfotball, slik Åge Hareide frykter. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Stort landslagsansvar

Det er ikke slik at Åge Hareide ikke har trua på Martin Andresen som spillende manager. Han tror absolutt Andresen kan være typen til å takle jobben.

Men som landslagssjef frykter han at det kan gå utover landslaget. Andresen begir seg ut på en tynn is ingen andre har gått på før, uten erfaring utover det å være spiller.

Og Martin Andresen er en av spillerne Åge Hareide ikke har spesielt lyst til å måtte klare seg uten når VM-kvalifiseringen starter til høsten.

- Vi så det mot Tyrkia på Ullevaal, hva det kan bety å ikke ha ham på banen. Martin er en av dem med størst ansvar i laget vårt. Han er en veldig god spiller og han drar andre med seg, sier Hareide.